BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

İbonun derdi telif değil kanın durması

İbrahim Tatlıses, Başbakanın sanatçılarla yaptığı açılım toplantısında yaptığı konuşmayı, İNTERNETHABER’e anlattı.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılarla yaptığı açılım toplantısında, “Bırakalım bu telif konusunu, akan kanı durdurmak için ne yapabiliriz onu konuşalım”  dediğini ve bunun üzerine Başbakan ve Bakanların kendisini kutladığını anlattı.

Ankara’da ‘Bahçemiz’ isimli restoranın açılışına katılan ve kendi eliyle yaptığı tavayı, konuklarına ikram eden İbrahim Tatlıses, İNTERNETHABER’e de ilginç bir açıklama yaptı.

Tatlıses, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılarla yaptığı açılım toplantısında bazı sanatçı arkadaşlarının telif hakkı gibi konuları gündeme getirdiğini belirterek, “Ben de yaptığım konuşmada kanın durdurulması gerektiğini söyledim” dedi. Tatlıses yaptığı konuşmayı şöyle aktardı:

KANI DURDURALIM

“Arkadaşlar, sevgili başbakanım, sayın bakanlarım. Bırakalım bu telif hakkı filan gibi konuları. Güncel olan bir konu var. Onu konuşalım. Hastanelerde acil servisler vardır. Bu acil servisleri bilirsiniz. Yaralanan, kurşunlanan, bıçaklanan, trafik kazası geçiren hastalar önce oraya getirilir. Ve ilk iş orada kanı durdurulur. Biz de kanı durduralım. Şimdi ülkemizde akan bir kan var bu kanı durdurmak için ne yapmak gerek onu konuşalım.  Başbakan bizi çağırmış. Bir yola çıkmış. Onunla birlikte yürüyelim.”

ÇÖZÜN ŞİFREYİ

Türkiye hasta olduğunu ancak ölümcül olmadığını söylediğini de belirten Tatlıses, konuşmasının devamını da şöyle anlattı:

“Türkiye Ayağa kalkabilir. Kalkacaktır da. Doktorlar gelmiş, hastanın başında. Ameliyat edecekler ama alet yok. Aletleri bir çantaya koymuşlar. Çanta kilitli. Şifresini herkes biliyor ama kimse şifreyi söylemiyor. Lütfen çözün o şifreyi. Hastayı ayağa kaldırın ve yürüsün. Biz dağlarımızın eteklerindeki tarlaları kanla suluyoruz. Şehit analarının, şehit eşlerinin, şehit nişanlıların gözyaşlarıyla suluyoruz. Şimdi telif hakkı gibi konuları konuşmanın sırası değil. Biz her gün Televizyonu açınca şehit haberi duymak zorunda mıyız?”

HERKES KUTLADI

Tatlıses, bu konuşma sonrasında başbakanın, başbakanın yanında oturan bakanların ve bir çok sanatçı arkadaşının da kendisini kutladığını hatta Teoman’ın daha sonra, “bir şifre açılımı yap” diye kendisine takıldığını da belirtti.

Tatlıses, başbakanın ‘siz sanatçısınız. Sesiniz duvarları deler, yıkar’ sözlerini de anımsatarak, toplantıda olumlu sonuçların ortaya çıktığını da kaydetti. Başbakanın kışkırtmalarda bulunanların ikna edilmesi için sanatçıların da katkı yapması beklentisinde olduğunu da aktardı.

VEKİL SIFATIM OLSA GİDERİM

 “Siz açılıma katkı vermek için bölgeye gidecek misiniz? Örneğin memleketiniz Şanlıurfa’ya gitmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise; “Hayır gitmeyeceğim. Bir milletvekili sıfatım filan olsa gider, katkı sağlarım. Ama şimdi gidip ne yapacağım?” yanıtını verdi.