BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

IBM koruma alanını genişletiyor

IBM Masaüstü Güvenlik ürününe yeni antivirüs ve anti-spy özellikler ekledi.

Abone ol

IBM müşterilerine masaüstü bilgisayar korunmasında ek hizmetler IBM; Internet Security Systems (ISS) Proventia Masaüstü Güvenlik ürününe yeni antivirüs ve anti-spy özellikler ekleyerek koruma alanını genişletti. BitDefender'la yapılan birleşme; Internet Security Systems'in sisteme izinsiz girişleri engelleme teknolojisi ve patentli Virüs Önleme Sistemi (VPS) ile BitDefender'ın antivirüs ve antispy çözümlerinin entegrasyonunu sağlıyor. Internet Security Systems VPS teknolojisi; herhangi bir ağda sistemi çökertme amaçlı saldırıda bulunan virüslerin %90'dan fazlasını engelliyor.

BitDefender tarafından eklenen yeni koruma katmanları da, müşterilerin virüsleri tanımlama ve sistemlerinden yoketme kabiliyetini artıracak. IBM Internet Security Systems Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Adams, günümüzün karmaşık tehdit ortamında hiçbir koruma katmanının tek başına bir kurumu saldırılardan korumaya yetmeyeceğini belirterek, "Ancak sürekli yetersiz yeni ürün satın alındığında, bir süre sonra durumun yönetilmesi kuruluş açısından kabusa dönebilir.

Bizim bu soruna çözümümüz, varolan entegre güvenlik platformumuza yeni ketmanlar eklemek ve böylece müşterilerimizi her sorunda yeni yazılım alıp, bunları yönetmek kabusundan kurtarmaktır" dedi. Proventia Desktop masaüstü bilgisayar koruma sistemi; kişisel firewall, müdahalae önleme, buffer overflow güvenlik açığı önleme, uygulama ve iletişimin korunması ve virus önleme teknolojilerinden oluşuyor.

BitDefender 'la yapılan birleşme ile Internet Security Systems, tek noktadan çok kapsamlı masaüstü koruma talebini tamamen karşılayabiliyor. Ürün; farklı katmanların otomatik olarak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara yönelik tehditleri ortadan önleyeceği şekilde tasarlanmış. IBM ortaklarından Intelligent Connections'ın Teknik Direktörü Eric Eder, "Her tür güvenlik teknolojisini delmek ve firmaların sistemlerine sızmak için sürekli çalışan saldırganlar var. Bu nedenle farklı tehditlere karşı, çok katmanlı korunma sistemi gerekiyor.

Proventis Desktop, tek noktadan ve birleşik yönetimle çok katmanlı güvenlik ihtiyacını karşılıyor, tabii bu durum da, personel sayısı ve maliyetleri açısından kazanç sağlıyor. Bir tehdit, güvenlik teknolojilerinden herhangi birini geçse bile, hedef bilgisayara ulaşmadan bir seri farklı önleme teknolojisi ile karşılaşıyor. Tek noktadan bu denli güçlü ve kapsamlı bir masaüstü koruma teknolojisini müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.