BIST 9.961
DOLAR 34,11
EURO 38,11
ALTIN 2.859,05

Hz.Muhammed'in mektupları

Hz.Muhammed'in  mektupları

Ntv tarih dergisinin bu ayki sayısı kapağına 9 önemli mektubu taşıdı. tarihçi yazar necdet sakaoğlu tarafından incelenen mektupların önemi ise hz. muhammed’in mısır-habeşistan’dan doğu roma imparatorluğu’na kadar geniş bir coğrafyadaki imparator ve hükümdarlara yazdığı, kendileri ve uyruklarını...

Hz.Muhammed'in  mektupları

NTV Tarih dergisinin bu ayki sayısı kapağına 9 önemli mektubu taşıdı. Tarihçi yazar Necdet Sakaoğlu tarafından incelenen mektupların önemi ise Hz. Muhammed’in Mısır-Habeşistan’dan Doğu Roma İmparatorluğu’na kadar geniş bir coğrafyadaki imparator ve hükümdarlara yazdığı, kendileri ve uyruklarını İslam’a davet eden mektuplar olması.

Hz.Muhammed'in  mektupları

NTV Tarih dergisi bu ay Hz. Muhammed’in dönemin Arap Yarımadası’nın Mısır ve Habeşistan’ın çağdaşı yerel egemenlerine, Irak-İran-Afganistan’da hüküm süren Sasani hükümdarı Nuşirevan’a, Doğu Roma İmparatoru Herakleos’a gönderdiği ve kendileriyle uyruklarını İslam’a davet eden mektuplarıyla çıkıyor.

Hz.Muhammed'in  mektupları

Usta tarihçi Necdet Sakaoğlu adı saptanamayan bir Osmanlı aydının 1710 yılında yazdığı ‘Kitab-ı İnşa mine’l-Muhtarati’l-Arifin’ adlı eserde yer alan mektuplar ve gelen yanıtların çevirisi ve incelenmesine yer veriyor.

Hz.Muhammed'in  mektupları

İşte bu risaleden ilk kez günümüz Türkçesine olarak çevrilen Hz. Muhammed’in 628 yılından itibaren yazdığı rivayet edilen 9 mektubu ve gelen cevaplardan çarpıcı satırlar: