BIST 8.715
DOLAR 34,30
EURO 36,97
ALTIN 2.996,50

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Hazreti ömer radıyallahü anh, hilafeti zamanında hımıs ileri gelenlerine bir mektup yazıp çevredeki fakirlerin kendisine bildirilmesini isteyerek yardım edeceğini bildirdi.

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Hazreti Ömer Radıyallahü Anh, hilafeti zamanında Hımıs ileri gelenlerine bir mektup yazıp çevredeki fakirlerin kendisine bildirilmesini isteyerek yardım edeceğini bildirdi.

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Hımıs’lılar Şam ve civarında bulunan fakirlerin bir listesini Halife Hazreti Ömer’e arzettiler. Hazreti Ömer (R.A.) gelen listeyi açıp baktığında listenin başında kadı olarak ta’yin ettiği Sa’d bin Amir’in ismini görüp listeyi getirenlere hakiminin malî durumunu sordu. Onlar:

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Hakimimiz hakikaten gayet fakirdir. Çünkü rüşvet olacağı korkusundan, en küçük bir hediyemizi bile kabul etmiyor, dediler. Bu sözler Halife Ömer’in hoşuna gitmişti:

Hz. Ömer'i ağlatan olay

Allah’tan bu kadar korkan hakiminizin hoşunuza gitmeyen tarafları da vardır herhalde… Dedi. Onlar: Hakimlerinden şikâyetlerinin de olduğunu ve bazı hallerinden memnun olmadıklarını söyleyerek kusurlarını şöyle sıraladılar: