BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Hz. Muhammed'e dedim ki!...'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, istifasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt vererek "CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır" diye konuştu. Kültür Bakanı Günay Milas'taki incelemeleri sırasında Beyşehir’deki Eflatun Pınarı’nın fotoğrafında gördüğü işlemeleri anlatırken 'Hazreti Muhammed'e dedim ki' diyerek gaf yaptı. Günay, elleriyle yüzünü kapatarak "Çok özür dilerim. Tövbe estafurullah, çok özür dilerim" dedi.
 
Milas’ta geçen temmuz ayında hazine avcılarının soygunundan sonra gün ışığına çıkarılan Karia Satrabı Mousolos’un babası Hekatomnos’a ait olduğu ortaya çıkan 2400 yıllık mezarda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Durum çok açık ve net. Günay gözden çıkarılmıştır. Eğer gerçekten kültürlü bir kisiyse gereğini yapması lazım" diyerek istifası istediğ ihatırlatılan Bakan Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
"CHP Genel Başkanı ile ilgili özel bir şey söylemek istemem. Şu seçimi geçelim CHP Genel Başkanı hala yerinde kalabilirse o zaman ben onu muhatap alıp bazı sözlerine cevap vermek isterim. CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır. Onun sözlerine özel olarak cevap verip değer vermeyi uygun bulmam."

BAKAN GÜNAY YÜZÜNÜ KAPATTI

Bakan Günay, "Ayakta elleri havada tennure gibi bir kıyafeti olan 2 kişi var. Hazreti Muhammed’e dedim ki" dedi. Bakan Günay "Hazreti Muhammed’e dedim ki" dedikten sonra gülerek yüzünü kapattı. Bakan Günay "Çok özür dilerim. Tövbe estafurullah, çok özür dilerim, çok özür dilerim" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neyse etrafımdaki yetkili arkadaşlara dedim ki, bu anıt Milattan Önce 2 bine işaret ediyor. Mevlana ne zaman? Milattan Sonra 1200. Semanın kökü çok önceye gidiyor. Bu sema figürünün kökü bu topraklarda binlerce yıl önceye gidiyor. Yani Arabistan Yarımadası’ndan değil kendi kökümüzden kendi geleneğimizden, kendi toprağımızdan geliyor."