BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Hyundai Atos Prime dikkat çekiyor

Şirin tasarımı ve pratikliğiyle,kalabalık şehirlerde eğlence kaynağı olacak Atos Prime, 18 bin 400 YTL'den başlayan fiyatı ve sahip olduğu özellikleriyle dikkat çekiyor.

Abone ol

Hyundai'nin A segmentinde yer alan Atos Prime modeli, şirin görünümü ve küçük boyutlarına rağmen sunduğu özellikleriyle şehir içi kullanımda tercih edilecek bir otomobil. Özellikle 20-34 yaş arasındaki bayan sürücüleri ve genelde çocuksuz küçük aileleri hedefleyen Atos Prime, lise ve üniversite mezunu gençlerden şehrin sosyal hayatını renkli yaşayanlara, çalışan bayanlardan ev hanımlarına kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

3565 mm uzunluk, 1525 mm genişlik ve 1570 mm yükseklik ile sınıfının en yüksek aracı olan Atos Prime'ın, aynı zamanda oldukça geniş ve kullanışlı bir kabini bulunuyor. Büyük dikdörtgen ön farları, yüksek sürüş pozisyonu ve geniş panoromik ön camıyla dikkat çekici bir görünümü bulunan Atos Prime, konforlu ve güvenlik veren bir sürüş özelliğine sahip. Ön konsolda, kapı içlerinde, ön koltuk arkalarında ve ön koltukların altında bulunan göz ve cepleriyle her türlü eşyanın saklanmasını sağlayan araçta 220 litrelik bagaj hacmi de, şehir içi kullanımlarda, alış-veriş sonrasında ve kısa yolculuklarda tüm eşyaları ve bagajları yerleştirmede yeterli alanı sunuyor.

Hyundai'nin A segmentindeki temsilcisi Atos Prime, Türkiye'ye 1.1 litre hacmindeki 4 silindirli motorla ithal ediliyor. Silindir başına 3 supap teknolojisine sahip bu motor, 5500 d/d'de 63 PS maksimum güce ve 3000 d/d'de 97 Nm maksimum torka sahip. Hyundai Atos Prime, her türlü kullanıma cevap verebilmesi amacıyla Türkiye'de 5 ileri manuel ve 4 kademeli otomatik şanzımanla satılıyor.

Hyundai Atos Prime, manuel şanzımanla 147 km/s'lik maksimum hıza çıkarken ekonomik motoru sayesinde 100 km'de ortalama 5.5 litre yakıt tüketiyor. Atos Prime'ın şehir içi tüketim değeri 6.8 litre iken şehir dışı tüketimi ise sadece 4.9 litre. 4 kademeli otomatik şanzımana sahip Atos Prime ise 100 km'de ortalama 6.1 litre yakıt tüketirken 139 km/s'lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Zengin donanım seçeneklerine sahip olan Hyundai Atos Prime'ın baz versiyonu olan GLS'de sürücü ve ön yolcu havayastıkları, önde aktif gergili ve yükseklik ayarlı emniyet kemerleri, klima, ön sis farları, renkli camlar, elektrik kumandalı ön camlar, merkezi kilit, gövde rengi darbe emici tamponlar, dış aynalar ve kapı kolları, immobilizer, kaza anında katlanabilen direksiyon mili ve 4 hoparlörlü radyo/CD/MP3 çalar standart olarak sunuluyor. Atos Prime'ın üst donanım seçeneği olan GLS Style'da ise bu özelliklere ek olarak EBD (Electronic Brake Distribution-Elektronik Fren Gücü Dağılımı) destekli ABS fren sistemi, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, elektrik kumandalı arka camlar ve arka spoyler yer alıyor.

Hyundai'nin sunduğu 5 Yıl Üretici Firma Mekanik Garantisi'ne sahip olan Atos Prime'ın baz versiyonu olan GLS'nin, 18 bin 400 YTL'lik anahtar teslim satış fiyatı bulunuyor. GLS Style donanımı ise 19 bin 700 YTL ile tüketicilere sunuluyor. Atos Prime GLS'de otomatik şanzıman isteyenler için anahtar teslim satış fiyatı 20 bin 150 YTL. Atos Prime'ın en üst donanımlı otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 21 bin 450 YTL'ye satılıyor.