BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Hürriyet Lagendijki çıldırttı

Hürriyet gazetesi Joost Lagendijk'i küplere bindirdi. Gazeteden özür bekliyor. Peki onu böylesine kızdıran haber neydi

Abone ol Hürriyet'in "İran'ı değil AB'yi göster' manşeti AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'i kızdırdı. Sözlerini farklı gören gazeteyi kınadı. Hollandalı parlamenter özür bekliyor.

Haberde iddia edildiği gibi, 'AK Parti'yi, Türkiye'yi İran istikametine götürmekle itham etmediğini' belirten Lagendijk, sadece Türkiye'de böyle düşünenler olduğuna işaret ettiğini belirtti. Lagendijk ayrıca şunları söyledi:

"Avrupa'da herkese olduğu gibi AK Parti'ye de eleştiri yöneltiliyor. Ama ne AB, ne Avrupa Parlamentosu ne de ben, AK Parti'nin Türkiye'yi İran istikametine götürdüğü korkusunu taşıyor."

SAÇMA SAPAN SORUMSUZ DAVRANIŞ

Hürriyet gazetesinin yayıncılığını da sert şekilde eleştiren Lagendijk, şöyle konuştu: "Bu, ya İngilizce'yi çok iyi bilmeyen ya da sözlerimi kasten manüple eden bir gazetecinin saçma sapan, sorumsuz bir davranışıdır. Her iki durumda da bugün yaptıkları yanlışı düzeltmeliler. Eğer Hürriyet yanlış yaptığını kabul eder ve bunu da birinci sayfaya taşırsa çok iyi olur."

HÜRRİYET NE DEMİŞTİ?

Hürriyet'in "İran'ı değil AB'yi göster' başlığıyla manşetten verdiği haberde Lagendijk'e atfen "AKP, Türkiye'yi İran'a doğru değil AB'ye doğru götürmek istediğini göstermeli. Reformları yaşama geçirmeli" ifadeleri kullanılmıştı. (Ali H. Aslan/Zaman)