BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet alay konusu oldu

Bugün Hürriyet okuyanlar şu başlıkla karşılaştı. "İnanılmaz firar.." Tabi bunu gören "Vay be İstanbul Emniyeti çöktü" diye düşündü. Ancak işin boyutu farklıydı.

Abone ol

İnternethaber'e diğer gazetelerin şube muhabirlerinden, Hürriyet'in bu yalanını ortaya çıkaran bir e-mail geldi.. İnternet Haber, gerçeklerin saklı kalmaması adına bu maili aynen yayınlıyoruz:

İNTERNETHABER YETKİLİLERİNE

Haberin spotu aynen şöyle; "Ermenistan uyruklu dolandırıcı Emili Parapoziam, sınırdışı için bekletildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden demir parmaklıkları keserek kaçtı." yazılı. Haberde sınırdışı edilmek için bekletilen Ermenistanlının 24 saat kamerayla gözetlenen nezaretten kimseye çaktırmadan makasla demir parmaklıkları kestiği yazıyor.

Tabi ki bunu okuyan herkes, gerçekleri bilmediği için "vay be ne olay" diye düşünmüştür. Ama bu haberi şubede bulunan herkes biliyordu ve yazdıkları halde yazı işleri bu haberi kullanma gereği bili duymadı. Çünkü neden derseniz aslında gerçek şu. Bu haberi yapan ve altına imza atan bu muhabir her zaman olduğu gibi aklı sırf üç kağıtçılığa çalıştığı için yine bir kurnazlık buldu bu haberi nasıl sayfaya sokarım diye düşünüp aklına bu fikir geldi ve gazetede çıktığı gibi yazıp haberi merkezine geçti.

Tabi olanlardan habersiz istihbarat şefi bomba gibi haber diye koşup haber müdürüne iletti. Yazı işleri birden ayaklanıp baş sayfada bu haber için yer ayırıp manşetten yayınladı. Şimdi gelelim kurnaz muhabirin yalanlarını ortaya çıkarmaya .

Denildiği gibi bu kişi yok makasla demir parmaklıkları kesip aşağıya atlayıp kaçmış.

Yok böyle birşey.

Hadi kameralar firar olayını yakalayamadı. Peki bu zanlı kaçarken aynı hücrede bulunan yüzlerce suçlu niye kaçmadı. Aslında olayın gerçeği şöyle;

Firar ettiği ileri sürülen Ermenistan'lı suçlu kaldığı hücreden çıkartılıp topluca tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmesi için WC'ye götürüldü. Buraya kadar herşey çok normal. Ama uyanık suçlu kalabalıktan istifade ederek WC'ye girip çıkan normal vatandaşların arasına karışarak polisin elinden kurtulmayı başardı.

Tabiki 1 pomlis memuru 10-15 tutukluyu tek başına tuvalete götürmeye kalkarsa olacağı buydu. Şubeden dışarıya çıkmayı başaran suçlu İstanbul Emniyet Müadürlüğü binası içinde dolaşmaya başladı. Çıkış kapısının kontrol edlidiğini gören bu kişi ardından bir grubun arasına katılıp bahçeden dışarıya çıkıp kayıplara karıştı. İşte işin aslı bu..

Tabi aslında muhabir arkadaşı tebrik etmek lazım.. O haber müdürünü, şefini ve yazı işleriyle tüm Hürriyet okurlarını kandırıp iyi bir asparcı olduğu kanıtladı. Daha önce de İstanbul Emniyetine gelen bir konsolosu haber yaptı ve gazete yalan haber nedeniyle İ.E.M özür dilemek zorunda kaldı. Lütfen gerçekleri yazalım ve bu uzun saçlı muhabiri basından dışlayalam.

Bu adamı bir an önce bu Emniyet Müdürlüğü'ndeki basın bürosundan almazlarsa şerefiyle çalışan diğer muhabirlerede bu hastalığı saçıp ölümcül olabilir.