BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Hulki Cevizoğlunun acı günü

Hulki Cevizoğlu'nun amcası Emekli Tümgeneral Hüseyin Cevizoğlu (72), bu sabah vefat etti.

Abone ol

Emekli Tümgeneral Hüseyin Cevizoğlu (72), bu sabah vefat etti.

Cevizoğlu’nun cenazesi, yarın öğlen Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.

ÖZGEÇMİŞİ
1935 yılında Tirebolu/Giresun’da doğan Cevizoğlu, ilk ve orta öğrenimini

Tirebolu’da tamamladı. Kuleli Askeri Lisesini bitiren Cevizoğlu, 1957 yılında Kara Harp Okulundan, 1969’da Kara Harp Akademisinden, 1970’te Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu.

Piyade ve Kurmay Subay olarak çeşitli kıta, kurum ve karargahlarda görev yaptıktan sonra 1982 yılında Tuğgeneral, 1986’da Tümgeneral rütbesine terfi eden Cevizoğlu, general rütbesiyle tugay ve tümen komutanlıkları ve çeşitli karargah görevlerinden sonra 1990’da emekliye ayrıldı.

Mesleki görev ve çalışmalarının yanı sıra araştırmacı-yazar olarak da tanınan Cevizoğlu’nun, stratejik, tarihi ve kültürel konularda çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. Gazeteci-Yazar Hulki Cevizoğlu’nun amcası olan Cevizoğlu’nun, "Atatürkçülük", "Başlangıçtan Bugüne Strateji Anlayışı", "Jeopolitik Üzerine Düşünceler ve Eleştiriler", "Atatürkçü Düşünce ve Sonuçları", "Sosyo Ekonomik Denge", "Coğrafyadan Tarihe" ve "Neden Laiklik" adıyla yayınlanmış kitapları bulunuyor.