BIST 10.343
DOLAR 32,65
EURO 35,09
ALTIN 2.446,19
HABER /  GÜNCEL

Hükümete NATO'ya boyun eğme çağrısı

Türkiye'ye kurulmak istenen Füze Kalkanı projesine Başkanı Bülent Yıldırım tepki gösterdi.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, ABD'nin füze kalkanı projesiyle Müslümanları vuracağını öne sürerek, ''NATO patentli bu teklifle Türkiye'nin önüne getirilmek istenen gerçek anlamıyla koruculuktur'' ifadesini kullandı.

KENDİ SUÇUNA TÜRKİYE'Yİ ORTAK EDİYORLAR

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin çeşitli Müslüman ülkelerde, milyonlarca Müslümanı katlettiğini belirterek, şimdi de Lizbon'da başlayan NATO Zirvesi'nde görüşülecek ''Füze Kalkanı Projesi'' ile kendi suçuna Türkiye'yi de ortak etmek istediğini iddia etti.

Afganistan'da bayram boyunca NATO saldırıları sonucu 50 kişinin öldüğünü bildiren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Filistin'de bayram boyunca süren ABD destekli İsrail saldırılarında 3 kişi hayatını kaybetti. ABD işgalinde olan Irak'ta, 50 bini aşkın Müslüman zindanda bayram yaptı. Keşmir'de, ABD'nin destek verdiği Hindistan işgalcileri bayram boyunca onlarca Müslümanı gözaltına aldı. Şimdi bu kadar Müslümanı öldüren bir ülkeyle siz masaya oturup ortak savunma anlaşması yapacaksınız ve Amerika gelip sizin ülkenizde sırf İsrail'i koruma adına İran'a karşı, Suriye, Ürdün ve Filistin'e karşı 'Füze Savunma Sistemi' kuracak. Yani Müslümanlar Türkiye'nin eliyle vurulacak. Buna Türkiye olarak 'hayır' dememiz lazım. Türkiye, ABD ve İsrail çıkarları için İslam dünyası ile karşı karşıya gelmemelidir.''

"HÜKÜMETE SESLENİYORUM"

Yıldırım, ''Füze Kalkanı Projesi''nin kabul edilmesi yönünde hükümete baskı yapıldığını da belirterek, şunları kaydetti:

''Hükümete sesleniyorum; baskılara boyun eğmeyin, halk olarak yanınızdayız. NATO patentli bu teklifle Türkiye'nin önüne getirilmek istenen gerçek anlamıyla koruculuktur. İncirlik üssünden kalkan uçaklar Müslümanları vurdu. Şimdi de 'Füze Kalkanı Projesi' ile yine Müslümanlar vurulacak. Bu proje bir NATO müttefikini korumak yerine, İsrail'i koruma amacı taşıyor. Hani NATO, kendi üyelerine karşı yapılan bir saldırıya müdahale ederdi. Türkiye'de bir NATO üyesiydi. İsrail'in Mavi Marmara gemisinde Türkiye vatandaşlarına yaptığı bu saldırıya neden bir tepki vermedi? Neden bu saldırıyı bertaraf edecek hiçbir girişimde bulunmadı? Polonya ve Çek Cumhuriyeti bu projeye karşı çıktı. Biz de karşı çıkmalıyız. Türkiye uzunca bir süredir ithal tehdit algısıyla şekillenmiş olan NATO'nun füze kalkanı projesini onaylaması yönünde baskı altında tutulmaktadır. Bu durumda ya komşularla sıfır sorun politikasını sürdürecek ya da bütün İslam dünyasını karşısına alacak, NATO'nun bir piyonu olacaktır. Biz Türkiye'nin komşularını tercih etmesini temenni ediyoruz.''