BIST 9.395
DOLAR 34,60
EURO 36,69
ALTIN 2.918,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet PTT'yi kökten değiştiriyor

Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık sekiz saat sürdü.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 8 saat 30 dakika süren toplantıdan sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin açıklamalarda bulundu. Bakan Ergin, Bakanlar Kurulunda ele alınan tasarı ile PTT'nin Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olmaktan çıkartılıp, anonim şirket haline getirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Ergin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda iki kanun tasarısının ele alındığını bildirdi. Bunlardan birinin Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı “Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı” olduğunu belirten Ergin, Tasarının içeriği hakkında bilgi verdi. Bakan Ergin, tasarı ile posta sektörünün kalite, serbestleşme, güvenilirlik, erişilebilirlik, denetim ve rekabet açısından yeniden yapılandırılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

PTT KİT  OLMAKTAN ÇIKIYOR

Ergin, bu düzenleme ile PTT'nin KİT olmaktan çıkartılıp, anonim şirket haline dönüştürülmesinin, mevcut PTT kadroları ve PTT çalışanlarının özlük hakları muhafaza edilerek yeni sözleşmeli personel istihdamının öngörüldüğünü belirtti.

Toplantıda, Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan “Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”nın da görüşüldüğünü bildiren Bakan Ergin, tasarının beş maddeden oluştuğunu söyledi.

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGELERİ KURULACAK

4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Yasası'nın geçici ikinci maddesi ile özel endüstri bölgelerinin kurulmasına izin verildiğini anımsatan Bakan Ergin, yasa ile özel endüstri bölgesi kurma süresinin 1 Temmuz 2005'te sona erdiğini söyledi. Ergin, “Şimdi getirilen düzenleme ile bu maddenin uygulamasına ilişkin sürenin bitmesi nedeniyle büyük yatırımların kapasite artırımına, geliştirilmesine ve yeni teknolojilere uyumunun sağlamasına yönelik oluşan taleplerin karşılanması amacıyla 4737 sayılı Kanun'a kalıcı bir hüküm eklenmek suretiyle güncellenmesinden ibaret bir düzenleme” dedi.

Ergin, “Tasarı ile üzerinde sanayi tesisi bulunan, arazi alanı 250 bin metrekareden büyük ve yeni yapılacak yatırımlar için en az yüzde 50 genişleme imkanı veren imar planları uyarınca gerekli izinleri alarak faaliyete geçmiş, mülkiyeti yatırımcısına ait alanların, mülk sahibinin başvurusu, bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulunun uygun görmesi üzerine özel endüstri bölgesi olarak ilanını öngörülmüştür” dedi. Bakan Ergin, tasarının hem kapasite artırımı hem de ilave istihdam sağlanması açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca AB ile müzakere sürecine ilişkin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın genişleme konusuyla ilgili bilgi verdiğini bildiren Bakan Ergin, konunun etraflıca değerlendirildiğini söyledi.