BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Hükümet fısıltıları durdurdu

Bakan Şener, Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı olarak atanmasını böyle yorumladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı ataması ile ilgili olarak rasgele yorumlar yapıldığını ifade eden Şener, ''Bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak rasgele yorumlar, gerçekle ilişkisi olmayan spekülasyonlar, fısıltılar kamuoyuna yayılmaya çalışılıyordu. Dün, Bakanlar Kurulu kararını vermiştir. Bu karar da Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştır. Dolayısıyla böyle bir ortamda hükümet yapılması gerekeni yapmıştır'' diye konuştu.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

İş adamı Rahmi Koç'un ekonomiye ilişkin değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine de Şener, şu yanıtı verdi: ''Ekonomimiz, sağlıklı bir yapıdadır. Bu yapı içerisinde bir uluslararası rekabette mesafe alan, ilerleyen, dünya pazarlarındaki payını genişleten, ülkedeki refah düzeyini sürekli yükseltmeye yönelik bir istikrara dayalı ekonomik program uyguluyoruz. Bu program elbette, Türkiye'nin geleceği açısından ne yapılması gerekiyorsa, onu ortaya çıkarmaktadır.

Dolayısıyla biz, ekonominin bu güçlü yapısı ile yoluna devam ettiğimiz sürece önümüzde hep iyi şeyler olacağını görüyoruz. Ama Orta Doğu'daki gelişmelerden de kaygı duyuyoruz. Özellikle İsrail'in saldırılarıyla çocukların katledilmesi, ortaya büyük bir vahşet tablosu çıkarmıştır.

Bu görüntülerin insanlık duygularını rencide ettiğini, uluslararası camianın, kamuoyunun vicdanlarını rahatsız ettiğini görüyoruz. Bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Türkiye de üzerine düşeni yapmaktadır.''