BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Hukukçuların gözü döndü

Askerden dafa fazla darbeciler. Ahmet Altan bazı hukukçuların gözü döndü diyor. Peki eleştirileri kimlere?

Abone ol

Gazeteci Ahmet Altan, başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç olmak üzere, bazı hukukçuları 'darbe istemekle' suçluyor.

Halkın iradesine karşı çıkan hukukçulara yönelik sert ifadeler kullanan Altan, "Hukukçular, askerlerden daha fazla zorluyorlar darbeyi." tespitinde bulunuyor. Altan, bir internet sitesinde yayınlanan 'Devlet iktidarı' başlıklı yazısında, "Bizim hukukçuların tam anlamıyla gözü döndü." diyor.

Teziç'in, "Anlaşılan siyasi çoğunluk devlet iktidarını ele geçirmek istiyor." sözünün saçmalıklar tarihine geçeceğini savunan Altan, "Bizim YÖK Başkanı anayasa profesörümüz, bir diktatörlük, silahlı bir zorbalık mı istiyor?" sorusunu yöneltiyor. Kendi sorusunu, "Bunun tek bir cevabı bulunuyor. Evet, öyle bir yönetim istiyor." şeklinde cevaplıyor.

"Artık ne hukuk istiyorlar, ne yasa ne de anayasa." diyen Altan, "Bir zorbalık rejimini açıkça talep ediyorlar. Türkiye çok tehlikeli bir dönemden geçiyor. Bu tehlikeyi sanıldığı gibi ordunun muhtırası değil, hukukçuların hukuka ihaneti yaratıyor." ifadelerini kullanıyor.