BIST 10.343
DOLAR 32,68
EURO 35,10
ALTIN 2.445,12
HABER /  GÜNCEL

Hukukçular Erzurum'da 'evet' turu attı

54 ili kapsayan ziyaretlerine başlayan Hukukçular Birliği Vakfı 39'uncu durakları olan Erzurum'a geldi.

Abone ol

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği için "Evet" çağrısında bulundu.

Üzerinde "Değişime, Demokrasiye ve Özgürlüklere Evet" yazının bulunduğu otobüsten referandumda neden 'evet' denileceği halka anlatıldı.

Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde duran Hukukçular Birliği Vakfı hazırlanan Anayasa Değişikliğine neden "evet" kitabı dağıttı. Gittikleri her ilde binlerce kitap dağıtan 18 kişilik vakıf üyesinin referanduma kadar 54 ili dolaşacakları bildirildi.

Anayasa değişikliği hakkında açıklama yapan Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, 12 Eylül 2010 tarihinde halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği, demokratikleşme, yargı bağımsızlığı ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. Başkan Kılıçkaya, "Anayasa değişikliğindeki her bir maddeyi ele aldığımızda mevzuç halinden daha iyi bir anayasa inşa edileceği tartışmasızdır" dedi.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığına vurgu yapan Kılıçkaya, şunları söyledi:

"Oylanacak olan siyasi partiler değildir. Referandumda Anayasa değişikliği maddeleri oylanacaktır. O nedenle tartışmanın siyasi polemiklerden çok, anayasa değişikliği paketine çekilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Biz hukukçu bir sivil toplum örgütü olarak yollara çıktık, dikkatleri anayasa değişikliğine çekmek için ülkeyi dolaşıyoruz ve 'evet' diyoruz. Ülkemiz açısından önemli gelişmeler içeren bu anayasa değişikliğinin sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşünüyor ve tüm halkımızı referandumda 'evet' demeye çağırıyoruz."