BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink hedef mi gösterildi?

Suikaste kurban giden gazeteci-yazar Hrant Dink hedef mi gösterildi? İşte avukatının dayandırdığı gerekçeler..

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin, ''Dink'in, hakkında açılan dava nedeniyle Türk düşmanı olarak lanse edildiğini'' öne sürdü. 

TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN BAŞVURMUŞTU
Çetin, ''Dink'e gelen bir mektup nedeniyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu'' söyledi. Bunun yakın zamanda meydana gelen bir olay olmadığını belirten Çetin, Dink'in konuyla ilgili savcılığa ''şikayetçi'' sıfatıyla ifade verdiğini, soruşturmadan henüz bir sonuç çıkmadığını anlattı.

TÜRK DÜŞMANI OLARAK LANSE EDİLDİ
Çetin, şunları söyledi: ''Dava nedeniyle Hrant Dink zaten bir Türk düşmanı olarak lanse edildi topluma. Hedef olma durumu çıktı. Gerçekten çok tedirgin edici bir durumdu. Daha geçen hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuruyu yaparken Hrant Dink ile bu konuyu çok ayrıntılı konuştuk. Hrant, hatta bu son yazılarını bunun üzerine yazdı. O yazılar da çok önemli. Bütün bunların üzerine böyle bir saldırı gelmesi çok manidar.'' Dink'in koruma için talebi olmadığını belirten Çetin, ''Sanırım prensip olarak böyle bir şeyi istemiyordu. Ama şunu çok açık söyleyeyim, (beni hedef olarak gösterdiler) diyordu'' şeklinde konuştu.