BIST 9.900
DOLAR 34,14
EURO 38,17
ALTIN 2.871,92
HABER /  DÜNYA

Hollanda ordusunda taciz

Hollanda ordusunda bayan personele cinsel tacizde bulunulduğu iddiaları iyice ayyuka çıktı!

Abone ol

Hollanda hükümetinin, ordu içinde bayan personele cinsel tacizde bulunulduğu iddialarının araştırılacağını açıklamasının ardından, askerlerin bağlı olduğu sendika da yeni iddialar öne sürdü.

Askerlerin bağlı olduğu sendikadan bugün yapılan açıklamada, geçen yaz Körfez bölgesinde görev yapan gemide, ''Bayan bahriyelilerle erkeklerin zorla cinsel ilişkiye girdikleri ve Bağdat'taki cezaevinde ABD'li askerlerin çaresiz Iraklılar'a yaptıklarını taklit ettikleri'' belirtildi.

Sendikanın açıklamasının ardından Hollanda Deniz Kuvvetleri Sözcüsü de olayı doğruladı ve 4 kişinin görevden alındığını, haklarında kurum içi soruşturma yapıldığını ve bu soruşturma sonucuna bağlı olarak dosyalarının savcılığa verildiğini bildirdi.

Verilen bilgiye göre, gemideki bahriyelilerin karıştığı olayların fotoğraf ve video kayıtları da yapıldı. Sendika, özellikle Deniz Kuvvetleri'nde bu tür olayların sıkça görülebildiğini açıkladı.

Geçen hafta da Hollanda'nın Antil Adaları'nda uyuşturucuyla mücadele için devriye görevi yapan gemilerden birinde benzer olaylar yaşandığı haberleri kamuoyuna yansımıştı.

Gemideki askerlerin uyuşturucu kullandıkları ve 2 bayan personele tecavüz ettikleri, bu kişilerin görevden alındıkları bildirilmişti.
Sendikanın açıklamasında, kamuoyuna yansıyan olayların, buzun su üstündeki kısmını oluşturduğu, aslında ordu personeli içinde cinsel taciz olaylarının daha ciddi boyutta olduğu öne sürüldü.

Basına yansıyan bu iddialar üzerine bir açıklama yapan Hollanda Savunma Bakanı Henk Kamp, ''iddialara kulaklarını kapatarak kayıtsız kalmadıklarını, duyulan her olayın üzerine gidildiğini, kamunun diğer kurumlarında hangi ölçüde girişimler yapılıyorsa, orduda da iddialar için aynı girişimlerde bulunulduğunu'' söyledi.

Kamp, orduda üst düzey subay ve yöneticilerin bu tür iddialarla ilgili araştırmaları geciktirmeden başlattıklarını kaydetti.