BIST 10.371
DOLAR 40,27
EURO 46,79
ALTIN 4.321,75
29°İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Hollanda da hayıra hazırlanıyor

Hollanda'da yarınki AB Anayasası referandumundan önce bugün yapılan kamuoyu yoklamaları ''hayır'' diyeceklerin oranının fazla olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Maurice de Hond araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Hollandalıların yüzde 59'u AB Anayasası'na karşı, yüzde 41'lik kesim ise anayasayı kabul ediyor. Şirketin yaptığı son yoklamadan bu yana ''hayır'' oyu vereceklerin yüzde 2 oranında arttığı belirtiliyor. Yoklamaya göre, referanduma katılım oranı yüzde 50 olacak. Toplum ve Siyaset Enstitüsü tarafından lise öğrencileri arasında yapılan bir kamuoyu yoklamasında ise lise öğrencilerinin yüzde 69'unun anayasaya karşı olduğu ortaya çıktı.

email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!
Close menu