BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Hizmet Başkan içindir!

Belediye başkanları halka hizmet etmek için seçimle iş başına geliyorlar. Göreve seçilebilmek uzun ve zorlu bir propaganda dönemi yaşıyorlar.

Sonunda içlerinden biri seçimi kazanıyor.

Artık propagandaya ihtiyaç kalmıyor. Çünkü başkan seçimi kazanmıştır.

Ne yazık ki, hayat bu teoriyi ters yüz ediyor. Seçimi kazanan başkan elindeki tüm olanakları bir sonraki seçim dönemine yatarım olarak tepe tepe kullanıyor.

Son örneğini Kadıköy’de görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Mart ile Temmuz ayları arasında tozu dumana katarak yapılan Caddebostan-Dalyan Sahil Çalışması bitirildi.

Söz konusu mesafe 2.5 kilometre… Yürürken saydım sekiz adet kocaman tabela dikilmiş. Altında Kadir Topbaş’ın imzası olan koca tabelalarda Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar çalışkan olduğu anlatılıyor. Bu alandaki düzenleme çalışmasının da kendileri tarafından yapıldığı vurgulanıyor.

Bu vurgulama 2.5 km mesafede sekiz kez tekrarlanıyor.

Adeta yapılan hizmet halkın kafasına vuruluyor!

Sanki belediye başkanı hizmet etmek için değil de, kokteyllere katılmak, havaalanında başbakan ve cumhurbaşkanını karşılamak-uğurlamak, açılışlarda konuşma yapmak, ünlü isimlerin nikahlarını kıymak için seçiliyor.

Bunca “zorlu” işin arasında hiç görevi değilken bir de yol, kaldırım, park, bahçe gibi dünyada yapılması mümkün olmayan, işleri de yapıyor! Doğal olarak da bunların bilinmesini istiyor. Hem de çok sık biçimde…

Hop bakın kazmalar, size hizmet ettim!

Beni unutmayın!

Gelecek seçimde sandığa giderken bunları hatırlayın!

Bu yapılanları eski örf ve adetlerimiz açısından değerlendirirsek bir tek kelime söyleyebiliriz: AYIP!

Tabii ikbal mevkilerinde bu kelimeyi hatırlayan kaldıysa…