BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Hızlı trenin davası yine ertelendi

Pamukova'da 40 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazası ile ilgili davanın duruşmasına devam.

Abone ol

Sakarya'nın Pamukova ilçesi yakınlarında 22 Temmuz 2004'te meydana gelen ve 40 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazası ile ilgili davanın duruşmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez ile tren şefi Köksal Coşkun, sanık avukatları eve TCDD avukatı Gökay Türkyılmaz katıldı.

YİNE ERTELENDİ

Duruşma, önceki duruşmada da beklenen bilirkişi raporunun gelmemesi üzerine mahkeme heyetince ertelendi. Mahkeme heyeti, kazada kusurlu bulunan kişilerle sanıkların kusur durumlarının yeniden tespit edilmesi amacıyla oluşturulan bilirkişi heyetlerinin dışında İstanbul'daki üniversitelerde görevli, makine mühendisliği veya ulaştırma kürsülerinden seçilecek öğretim üyelerinden oluşacak 3 kişilik yeni bilirkişi heyeti oluşturulmasını istemiş, bu kapsamda, dava dosyasıyla ilgili tüm belgeler ve ekleri, CD'ler, yargılama boyunca dosyaya konulan iddia ve savunmaya ilişkin dilekçeler, bilgi ve beyanlar İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Pamukova'da 22 Temmuz 2004'te meydana gelen ve 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın sorumlusu olarak yargılanan sanıklar hakkında 5 yıla kadar