BIST 9.227
DOLAR 34,37
EURO 36,52
ALTIN 2.869,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hızlı Hizmetle Vatandaş Memnuniyeti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’nin vatandaşa daha hızlı hizmet sunduğunu, bunun da vatandaş memnuniyeti şeklinde yansıdığını söyledi.

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’nin vatandaşa daha hızlı hizmet sunduğunu, bunun da vatandaş memnuniyeti şeklinde yansıdığını söyledi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul Conrad Otel'de gerçekleşen (World Intelligent Cities Summit (WICS)-2013) Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde konuştu. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Ümraniye Hasan Can ile birlikte aynı oturumda konuşma yapan Başkan Yazıcı, önemli tespitlerde bulundu.

Tuzla’da Bilgiye Dayalı Belediyecilik
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akıllı kent sistemini 3 gereklilik üzerine kurduklarını vurguladı. Başkan Yazıcı, “Yaşadığımız dünyada akıllı dünya kavramının altını doldurmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Akıllı devlet, memnuniyeti yüksek vatandaş oluşması noktasında üzerimize düşeni yerine getirdik. 2009’da göreve gelmemizle stratejik planımızı kurumsal, kentsel ve toplumsal gelişim anlamında yaptık. Vatandaş odaklı belediyecilik hizmetlerinde çağın gereklerini yakalamak, bilgi teknolojilerinin avantajlarından yararlanmak ve bilgiye dayalı belediyeciliğe geçişi sağlamak için Tuzla Akıllı Kent Otomasyon Sistemi’ni kurduk.  Yönetim Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi uygulamaları ile interaktif uygulamaları devreye aldık.” şeklinde konuştu.

Tuzla’nın Akıllı Kent Uygulamaları
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi ile oluşturulan ve sürdürülen projeleri de şu şekilde açıkladı: “Akıllı Kent uygulamaları kapsamında Beyaz Masa, Mobil Beyaz Masa, Taşınmaz Servisi, Yönetici Masası, e-belediye uygulamaları, araç takip sistem, mobil zabıta-ruhsat-beyan, Tuzla Web Tv-Radyo, Tuzla Kart, İOS Dergi, Kurumsal Bilgi Entegrasyonları (Nüfus Müdürlüğü, İSKİ, İGDAŞ,  AYEDAŞ, Tapu Müdürlüğü), Dijital Arşiv, İletişim Merkezi, Tıkla-Yaz/Tıkla-Konuş, İmar ve Şehircilik Servisi, Kent Rehberi ve Kent Envanteri, Başkanlık modülü, Mobil Tuzla Uygulamaları, Led ekran-tabela-kiosk, ücretsiz wifi, dijital kütüphane projelerimizi uyguluyoruz. 7000 aileye ulaşan sosyal yardımları, akıllı kent uygulamalarıyla takip ediyoruz.

Depreme Hazır Akıllı Kent Uygulaması
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akıllı kent uygulamalarının son programının ilçede yaşayan herkese deprem görev emri sunan hizmet olacağını söyledi. Tuzla’da yaşayan herkesin sistemde güncel verilerle yer alacağını belirten Başkan Yazıcı, “İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte önemli bir projeyi sürdürüyoruz. Yeni bir program hazırlıyoruz ve bu programı akıllı kent otomasyon sistemiyle entegre edeceğiz. Her ilçede bütün ilçenin bireylerinin deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında yapması gereken konuları, herkese deprem görev emri şeklinde bir program hazırlıyoruz. İlçeye gelen, yeni doğan, ilçeden taşınan, vefat edenler de dahil hepsini güncelleyen programla depreme hazır akıllı kent oluşturma konusunda bütün bilgi işlem altyapımızla hazırlığımızı tamamladık. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Tuzla Kaymakamlığı ile sürdürdüğümüz projede hazırlığımızı tamamladık.” ifadesini kullandı.  

Sosyal Medya, Yönetime Katılma Modeli Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halkla iletişimde sosyal medyanın katılımcılığı arttıran bir gelişme olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz, emanetimiz olan şehirde dünya vatandaşı olmayı hissettirebilecek bütün telekomünikasyon iletişim araçlarıyla beraber kamu hizmetini hızlandırırken aynı zamanda dünyada çağdaş bir bireyin sahip olması gereken tüm teknolojik imkanlara sahip hale getirme çabasını sürdürüyoruz.  
Özellikle sosyal medya ile eskiden beri süregelen yöntemlerle bireyin katılımcılığını sağlamaya çalışıyoruz. Akıllı şehirlerde sosyal medyayı katılımcı demokrasi için bir araç olarak kullanarak vatandaşlarımızı yönetime kattık. Artık dünya küçüldü, totariter, otoriter yönetimler yerine bireyi merkeze koyan ve bireyin katılımını sağlayacak olan yönetim anlayışı gelişiyor. Halk günleri, halk meclisleri, toplantılar, görüşmeler gibi halka ulaşan her şeyi yaptık ama bireyin bireysel olarak katılımcılığını sağlayacak olan sosyal medyada önemli işler yaptığımıza inanıyoruz. Sosyal medya bireyin yöneticiye en yakın, cesurca, evinden oturup çayını yudumlarken “Bunu da yap”, “Buna itirazım var”, “Ben bunun böyle olmasını istiyorum”  diyebileceği, bir anlamda yönetime katılma modeli oldu.

Mutluluğu da Etkileyecek
Kızılderili atasözündeki “Gösterirsen görürüm, söylersen duyarım ama katarsan anlarım” ifadesinin günümüz iletişimini de yansıttığını belirten Başkan Yazıcı, geleceğe dair öngörüsünü de paylaştı: “Akıllı dünya geliştikçe, akıllı kentte yaşayıp bilgi işlem teknolojileriyle ilgili olmayan bir birey mutlu olamayacaktır.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bireyin mutluluğunu hedeflerken onun özelini korumada da hassas davrandıklarını söyledi.