BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,03
ALTIN 2.835,27
HABER /  GÜNCEL

Hizbut-Tahrire darbe!

6 Hizbut-Tahrir örgütü üyesinden 4'ü tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Abone ol

Fatih Camii'nde 2 Eylül 2005 tarihinde cuma namazı sonrası yapılan yasadışı konuşma ve gösteriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 Hizbut-Tahrir örgütü üyesinden 4'ü tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Fatih Adliyesi'ne sabahın erken saatlerinde gönderilen 6 kişi savcılık tarafından alınan ilk ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece Anayasanın 316/1 maddesi gereğince "Amaç Suçu" işledikleri gerekçesiyle Tevfik Otuk, Mıstık Çoşkun, İhsan Dönmez ve Tayfun Üstünkaya tutuklanırken, örgütle bir bağlantısı bulunmadığı tespit edilen İsmail Hakkı Yılmaz ise serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan bir kişi de öğlen saatlerinde savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakılmıştı. Yasadışı Hizbut-Tahrir örgütü üyelerinin nöbetçi savcılığında verdikleri ifadelerinde, amaçlarının hilafeti getirmek olduğunu, bunun için Müslümanlara siyasi telkinde bulunduklarını belirterek ikna yöntemi dışında herhangi bir şiddet unsurunu benimsemediklerini söylediler. Ayrıca ifadelerinde ne bugün ne de gelecekte hiçbir zaman şiddete başvurmayacaklarını söyledikleri belirtildi.

Fatih Camii'nde cuma namazı çıkışında yaptığı konuşmayla dikkat çeken ve örgüt lideri olduğu öne sürülen Yılmaz Çelik'in 2 öğrencisi de tutuklananlar arasında bulunuyor. Operasyonda yakalanan şahısların, eylem günü çekilen polis kamerası görüntülerinden kimlik bilgilerinin tespit edildiği ve uzun zamandır arandıkları bildirildi. Bu kişilerle birlikte anayasaya ve rejime karşı çeşitli bildirilerin ele geçirildiği öğrenildi. Mahkemedeki işlemleri tamamlanan tutuklu 4 örgüt üyesi Bayrampaşa Cezaevine gönderildi.