BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıklıoğlu'ndan girişimcilik dersi

Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde öğrencilere 'Girişimcilik ve Liderlik' konulu ders verdi.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirterek, "Bunun çözümü de tek; Türkiye'nin girişimci sayısını artırmamız lazım" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde öğrencilere 'Girişimcilik ve Liderlik' konulu ders verdi. Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, TÜİK verilerine göre Türkiye'de 5 milyon 800 bin kişinin işsiz olduğunu belirtti.

Neredeyse her 6 kişiden biri ve tarım dışı alanda her 3 gençten birinin işsiz olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Bunun çözümü de tek; Türkiye'nin girişimci sayısını artırmamız lazım" dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin 1,2 milyon olan girişimci sayısını 3,6 milyona çıkarması gerektiğini ifade ederek, "Yeni girişimci demek, yeni istihdam demektir en azından 1 kişi. Bizim inancımız var; 'insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' diyor. İnsanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bugünkü devirde insanlara faydalı olmanın yolu ne? Bir kişiye iş verebilmekte, aş verebilmekte, bir kişiyi açlıktan kurtarabilmekte. Onu da yapacak olan girişimci" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, öğrencileri girişimcilikte başarılı olabilmeleri için de tavsiyelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda kendisinin benimsediği 5 ilkeyi, " İşten artmaz, dişten artar', 'Hafızasına güvenen daima yanılır', 'İşin hilesi dürüstlüktür'. 'Önce kontrol, sonra itimat', 'İşte idare olmaz'" olarak sıraladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, işinde başarılı olmak isteyen herkesin kendi ilkelerini, prensiplerini oluşturması gerektiğini, başarının takım işi olduğunu, hayal kurmadan, hedef koymadan başarı elde edilemeyeceğini vurguladı. Hedefe ulaşabilmek için çalışmanın ve sabrın da gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, sanılanın aksine girişimcilik için sermayenin belirleyici olmadığını söyledi ve facebook ile twitter'ı kuran gençleri örnek gösterdi.