BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıklıoğlu Sezere karşı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu üstü örtülü Türk askerinin Lübnan'a gitmesini istedi.

Abone ol

TOBB başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“ Lübnan"da bir süreden beri devam eden trajik gelişmeler, dünyada ve ülkemizde kaygı ile izlenmektedir. Savaş, bir yandan refah ve insani değerlere zarar verirken, diğer yandan da geleceğe dair ümitleri sarsmıştır. Şimdi zaman, insani değerlerin öne çıkartılması, refahın yeniden inşası ve ümitlerin yeşertilmesi zamanıdır. Bu da ancak, uluslararası işbirliği, sorumlulukların paylaşılması ve dayanışma ile mümkündür.

Ülkemizin yanı başında meydana gelen gelişmelere ilgisiz kalmamız düşünülemez. Sorunun insani boyutu, vicdanlarımızda derin yaralar açarken, ortak bir tarihi paylaştığımızın, benzer kültürel kaynaklardan beslendiğimizin farkındayız. Türkiye, bölgesindeki tüm devletlerle, kurumlar ve toplumlarla yakın siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliği içindedir. Bunların geliştirilmesinin herkesin yararına olacağı inancındayız.

Öte yandan, Türkiye, demokrasisi, işleyen piyasa ekonomisi, giderek güçlenen sivil toplum örgütleri ve özgüven kazanmış bireyleri ile bulunduğu bölgede bir istikrar adasıdır. Şüphesiz ki, ülkemiz çevresinde barış ve istikrar çok önemlidir. Bu amaçla, barışın korunmasında, bireylere, sivil toplum örgütlerine, devletlere ve uluslar arası kuruluşlara görevler düşmektedir.
Türkiye, üyesi olduğu Birleşmiş Milletlerin barışın korunması yolundaki çabalarına çeşitli zamanlarda ve şekillerde destekler sunmuştur. Somali, Bosna, Kosova ve Afganistan bu çabalara birer örnektir.

Bu bağlamda, Türkiye yanı başında yaşanan insani trajedinin derinleşip bölgesel bir felakete dönüşmesinin engellenmesine, Lübnan"ın yeniden imarına yönelik girişimlere kayıtsız kalamaz. Uluslararası toplumla birlikte, tarihi ve insani sorumluluğumuzun yanı sıra, ulusal çıkarlarımızın da gereği olarak, barışın korunması yönündeki çabaları destekliyoruz. Türkiye, bu konudaki çabalarında tarafların da desteğini almalıdır. “