BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıklıoğlu asil bekliyor

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanlığı tartışmalarına katıldı.

Abone ol

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanlığı ile ilgili olarak, ''Vekaleten yürütülmesinden daha çok, asilin atanması tercihimizdir'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, İKV'nin 44. Olağan Genel Kurulu'nda, basın  mensuplarının Merkez Bankası'na vekaleten atama konusundaki  değerlendirmesinin sorulması üzerine, kararın siyasi bir karar olacağını, tamamıyla siyasi otoriteye bu yetkinin verildiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ''Vekaleten yürütülmesinden daha çok, asilin atanması tercihimizdir. Ama geçiş devresinde kısa bir süre olmak şartıyla vekaleten gidebilir. Ama bir an önce kim asli atanacaksa bunun atanması faydalı, bir an önce atanmasında fayda var'' diye konuştu.

İSO BAŞKANI

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük de, Merkez Bankası'nın önemli bir kurum olduğunu, dolayısıyla başkanlığa asaleten atama yapılmasında fayda bulunduğunu vurguladı.

Küçük, ''Ama bu demek değildir ki görev yapılmayacak. Tabii ki yapılacak. Merkez Bankası'nın politikaları devam edecek'' dedi. Tanıl Küçük, Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı ile ilgili olarak ''Esas olan kurumdur. Erdem Başçı da o kurumum içinden biri. Muhakkak ki kurumun önemine göre görevini yapacak. O  anlamda bir kuşku yok'' şeklinde konuştu.