BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,04
ALTIN 2.831,83
HABER /  GÜNCEL

Hisarcık alevler içinde

Orman yangınları bitmek bilmiyor. Şimdi de Yangın Hisarcık'ı tehdit ediyor.

Abone ol

Kütahya Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, yaptığı açıklamada, Hisarcık ile ilçeye yakın Tokatlı Köyü arasındaki ormanlık alanda öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve Simav ilçesi sınırlarına da sıçrayan yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

Yangının bölgedeki köyleri tehdit ettiğini belirten Gül, alevlerin Simav ilçesine bağlı Söğüt köyüne ulaşmak üzere olduğunu ve çevredeki köylerin boşaltıldığını kaydetti.

Gül, tüm çabalara rağmen yangının önünde geçilemediğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“Akşam saatlerine kadar hem karadan hem de havadan yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Bölgede rüzgarında artması nedeniyle yangın daha da büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Karşı yangın çıkararak önüne geçmeyi deneyeceğiz.”

Yüksel Gül, çevre illerden gelen takviyelerin yetersiz kaldığını ve başka takviye ekiplerinin de isteneceğini kaydetti.
Bu arada Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda aynı saatlerde 5 ayrı noktada çıktığı bildirilen yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ''Çevre illerden çok sayıda takviye ekip geldi. Yangının tehdit etmesinden dolayı Simav ilçesine bağlı Söğüt köyünü tedbir amaçlı boşalttık. İş makinalarıyla yangının önünü kesmeye çalışıyoruz. Havanın kararması nedeniyle helikopter ve uçaklarla müdahale imkanı yok. 20'nin üzerinde arozöz ve çok sayıda ekibimiz, tüm gücüyle çalışıyor.''
    
Şükrü Kocatepe, valilikte bir ''Kriz masası'' oluşturduklarını da sözlerine
ekledi.