BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Hırvatların hocası metalciymiş

Çeyrek finalde Milli Takım'ımızla karşılaşacak olan Hırvatistan'ın hocası metalci çıktı...

Abone ol

Hırvatistan Futbol Federasyonu’nun 2006 yılının Temmuz ayında göreve getirdiği eski milli defans oyuncusu Slaven Bilic, Hırvatistan’ın Euro 2008 elemelerinde E Grubu’nu lider tamamlamasıyla, kendine güvenenleri mahcup etmedi. Bilic başarılarının bununla sınırlı kalmayacağını, “Bu, son 5 senede gördüğüm en iyi milli takımlardan biri” sözleriyle açıkladı.

HUKUKÇU, FUTBOLCU VE TEKNİK DİREKTÖR
Hukuk diplomasına sahip olan Bilic, teknik direktörlük kariyerine 2002/03 sezonunda HNK Hajduk Split ile başladı. Yıllar boyu ülke dışında futbol oynadıktan sonra ülkesine dönen Bilic’in yüksek beklentiler içinde olduğu açıktı. 1996 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin 1-0 yenildiği Hırvatistan kadrosunda Bilic de bulunuyordu. 2004’ün yazında Hırvatistan 21 Yaş Altı Milli Takımı’nın başına getirildi. 2006 yılındaki Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda eleme grubundan çıkmayı başaran Hırvatlar, play-off’ta Sırbistan Karadağ’a elendi. Şansızlık eseri, Sırbistan Karadağ ile yapılan iki maçta da takımın başında bulunamayan Bilic, sırtındaki problem nedeniyle hastaneye yatırılmış ve ameliyat olmuştu.

Futbolculuk kariyerine 1987 yılında deafans oyuncusu olarak Hajduk’ta başlayan Bilic, burada geçirdiği 6 sezonunun ardından Bundesliga ekibi Karlsruhe’ye transfer oldu. West Ham United, kulüp tarihinin en yüksek transfer ücretini ( 2.3 milyon euro) ödeyerek Bilic’i 1996 yılının Ocak ayında kadrosuna kattı. West Ham’daki formu O’nu Hırvatistan’ın Euro 96’daki kadrosuna taşıdı. Bilic, oynadığı futbolla takımının çeyrek finale yükselmesine yardım etti.

Mart 1997’de Everton’un yaptığı 6.6 milyon euroluk teklifi, West Ham’ın kümede kalmasını sağlamak için reddeden Bilic, Ağustos ayında Everton’un yolunu tuttu. 44 defa milli formayı giyen Bilic’in en önemli başarısı Hırvatistan’la 1998 Dünya Kupası’nda yaşadığı üçüncülük oldu. 1999/00 sezonunda Hajduk Split’e geri dönen Slaven Bilic, taraftarlara farklı bir tutkusunu da göstermiş oldu. Bilic, “Rawbau” adlı heavy metal grubunda gitar çalıyor.