BIST 9.132
DOLAR 34,24
EURO 37,60
ALTIN 2.873,08
HABER /  DÜNYA

Hırsızlıkta Güney Amerika şampiyonu

Güney Amerika’da en fazla hırsızlık olayının yaşandığı ülkenin Arjantin olduğu belirlendi. <br/>Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Güney Am...

Abone ol

Güney Amerika’da en fazla hırsızlık olayının yaşandığı ülkenin Arjantin olduğu belirlendi.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Güney Amerika’nın asayiş durumunun ele alındığı bir araştırma yapıldı. Araştırmada, Arjantin’in Güney Amerika’da yer alan ülkeler arasında hırsızlık olayları açısından birinci sırada yer aldığı ifade edildi. Asayiş olaylarına ilişkin bilgilerin ülkelerin güvenlik birimlerinden elde edildiği vurgulanan araştırmada, Arjantin’i bu kategoride Meksika, Brezilya, Şili, Uruguay, Honduras, Peru, Venezuela, Dominik Cumhuriyeti ve El Salvador’un takip ettiği ifade edildi.
Arjantin’de yaşanan hırsızlık olaylarının yüzde 60’nın "silahlı soygun" kategorisinde bulunduğuna dikkat çekilen araştırmada, "bu tip soygunlarda az sayıda ölü bulunmasının ise sevindirici olduğu" vurgulandı. Araştırmada, "silahlı soygun" kategorisinde ikinci sırada Şili’nin yer aldığı belirtilirken, "Güney Amerika’nın dünyanın güvenlik derecesi en düşük bölgesi olduğu" ifadesine de yer verildi.
(İHA)