BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,06
ALTIN 2.834,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hırsızlar kamerayı fark etmedi

Gündüz saatlerinde bir işyerinden bilgisayar çalan hırsızlar kameraya takıldı

Abone ol

Batman'da hırsızlar gündüz saatlerinde bir işyerine girerek bilgisayar çaldı. Güvenlik kamerasına yakalanan hırsızların birbirlerine gülerek bilgisayarı alıp kayıplara karıştıkları görüldü.

Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi'nde bulunan bir matbaanın camlarını saat 18.30 sıralarında kırarak içeri giren hırsızlık zanlıları bilgisayarı çalıp kayıplara karıştı. Komşu esnafın güvenlik kamerasına yakalanan zanlıların olay sırasında birbirlerine güldükleri dikkat çekti. Matbaanın sahibi Bayram Turan, gündüz saatlerinde işyerlerinin soyulmasının akıllara durgunluk verdiğini belirtti.

15 YILLIK ÇALIŞMA BOŞA GİTTİ

Turan, hırsızların camı kırıp içeri girdiklerini, çevredeki esnaf komşuların olay yerine gelmesi ile beraber hırsızların kendilerine olumsuz bir durumun olmadığını söylemeleri üzerine hırsızların ellerini kollarını sallayarak amaçlarına ulaştıklarını anlattı.

Turan, olay günü, halı saha maçına gitmek için işyerinden çıktığını ve işyerinin kepenklerini indirmeden gittiğini ifade ederek, kendisinden yaklaşık yarım saat sonra hırsızların işyerine girdiğini söyledi. İşyerinden alınan bilgisayarda 15 yıllık çalışmasının olduğunu ifade eden Turan, polis ekiplerinden hırsızların yakalanması ve bilgisayarının kendisine teslim edilmesi için yardım istedi.

Olayın görgü tanığı Osman Acet, ''Matbaanın bitişiğindeki kıraathaneye gidiyordum. O esnada matbaanın camlarının kırıldığını duydum. Matbaaya gittiğimde ise hırsızlardan biri içerde bir şeylerle uğraşıyordu. Biri de kapıda bir şey yok işlerinize bakın demesi üzerine biz de oradan ayrıldık. Sonradan hırsızların girdiğini öğrendik'' dedi.