BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Hırsız yakayı fena kaptırdı

Eskişehir'de bir otobüs yazıhanesinde hırsızlık yapan kişi yine aynı yerde polise yakalandı.

Abone ol Eskişehir'de bir otobüs yazıhanesinde meydana gelen cep telefonu hırsızlığı ve hırsızın yaklaşık 4 saat sonra aynı yazıhanede polis tarafından yakalanması güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Eskişehir'de, Kamil Koç Firması'nın yazıhanesinde, bir müşterinin otobüs şoförünün cep telefonunu çalması ve güvenlik kamerasından haberi olmayan müşterinin, birkaç saat sonra otobüsüne binmek için döndüğü yazıhanede polis tarafından yakalanması güvenlik kamerasına yansıdı.

Bu ilginç olay şöyle gelişti: Firmada çalışan bir otobüs şoförü cep telefonunu, şarja takması için yazıhane görevlisine verdi. Yazıhane görevlisi iş yoğunluğu nedeniyle telefonu masanın üzerinden almayı unuttu. Bu sırada yazıhaneye gelen bir kişi görevliden bilet istedi. Görevli bileti keserken, masa üzerindeki cep telefonunu fark eden uyanık müşteri, çevik bir el hareketi ile cep telefonunu cebine koydu.

Bir süre sonra, otobüs şoförü yazıhaneye gelerek görevliye cep telefonunu sordu. Görevli sağına soluna bakınıp telefonu bulamayınca kendi telefonunu vererek, yerini belirlemek için çaldırmasını istedi. Durumu fark eden müşteri cebindeki telefonu kapattı, kendisine görüp görmediği sorulduğunda da " Görmedim." diye cevap verdi. Yazıhane görevlisi ve otobüs şoförü telefonu arayadursun, hırsız müşteri akşam 21.00'de dönmek üzere yazıhaneden ayrıldı; ancak güvenlik kamerasının varlığını ve kendisini görüntülediğini unuttu.

Güvenlik kamerasını izleyen görevliler müşterinin cep telefonunu çaldığını görünce polise haber verdi. Gece çantasını almak için yazıhaneye döneceğini bilen 2 polis, yazıhanede hırsız müşteriyi beklemeye başladı. Otobüsünün kalkacağı saatte yazıhaneye gelen zanlıyı yanlarına çağıran polisler sorguya çekmeye başladı. Kısa süreli sorgunun ardından güvenlik kamerasınca görüntülendiğini anlayan hırsız müşteri suçunu itiraf etmek zorunda kaldı.

Polisin, " Telefon nerede?" sorusuna, "Sattım ağabey." diye cevap veren zanlı, gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Zanlı, telefonu 30 liraya sattığını söyledi.