BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Hırsız mobil operasyonu

Konya'da, araçlarıyla göçebe çadırı şeklinde il il gezen suç örgütü çökertildi.

Abone ol

Konya'da, araçlarıyla göçebe çadırı şeklinde il il gezerek hırsızlık, yaralama ve uyuşturucu madde satma başta olmak üzere çok sayıda suça karıştıkları iddia edilen 3'ü çocuk, 9'u kadın toplam 19 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 gün önce Karaman çevre yolunda bir dinlenme tesisinde park halindeki otomobilden, camların kırılarak hırsızlık yapılması olayının ardından çalışma başlattı.

Adana çevre yolu kenarında kurdukları çadırlarda kalan bir gruba yönelik yapılan ''Hırsız Mobil'' adlı operasyonda, 2'si Konya'da olmak üzere, Isparta, Eğridir, Erzurum, Kocaeli-Gebze, Afyon-Sultandağı ve Ankara'da çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 3'ü çocuk, 9'u kadın toplam 19 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişiler 3-5 kişilik gruplar halinde Konya Numune Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

AYNI TAKTİĞİ, HASTANEDE DE DENEDİLER

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen kadınlardan birisi, ''akli dengesi bozuk'' gibi davranarak acil servis koridoruna çişini yaptı. Bunun üzerine hastanenin temizlik görevlileri, temizlik yaparak kötü kokunun giderilmesi için koridora oda parfümü sıktı. Çetenin tırnakçılık sırasında vatandaşları dolandırmak için hedef aldıkları kişileri yıldırmaya yönelik, bulundukları yere çişini yapmak dahil çok sayıda taktik kullandıkları belirtildi.

Ekipler, şüphelilerin çadır ve araçlarında yaptıkları aramalarda, 20 adet çalıntı cep telefonu, 6 adet fotoğraf makinesi, 2 adet kamera, 4 adet VCD ve CD çalar, 1 adet televizyon ele geçirdi. El konulan malzemeler arasında ''tırnakçılık'' olarak tabir edilen yöntemle çalındığı belirtilen tedavülden kalkmış eski TL banknotları, 400 gram esrar maddesi ve sahte kimlikler bulunuyor. Sahte kimliklerden 2'sinin, tüm bilgilerinin aynı olduğu, sadece üzerindeki fotoğrafların farklı kişilere ait olduğu belirlendi. Polis, kullanılan kimliklerin çoğunun sahte olması nedeniyle, şüphelilerin gerçek kimliklerini tespit etmekte zorlanırken, şu ana kadar yapılan çalışmalarda, hırsızlık, yaralama ve uyuşturucu madde satmak başta olmak üzere söz konusu kişilere ait 61 ayrı suç kaydına rastlandığı bildirildi.