BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,01
ALTIN 2.827,22
HABER /  GÜNCEL

Hiper ceza evi açılıyor

Böyle ceza evi görülmedi. İşte lüks ceza evi.

Abone ol

İçerisinde 8 adet “L tipi kapalı ceza evi”li bir adet açık ceza evi oluşturulacak yerleşkedeki, her biri 1333 kişi kapasiteli olan L tipi kapalı ceza evlerinde 61 adet 21 kişilik, 40 adet tek kişilik, 4 adet de 3 kişilik birimler bulunacak.

Tutuklu ve hükümlülerin kalacağı bu birimler ile “L tipi” kapalı ceza evlerindeki fiziki düzenlemelerle koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetinin büyük ölçüde ortadan kaldırılması öngörülüyor. “F tipi” yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında kalması gerekmeyen tutuklu ve hükümlülerin konulması planlanan “L tipi” kapalı cezaevlerindeki binaların her birinde 52 kişi kapasiteli yüksek güvenlikli bölüm de yer alacak.

Toplam 10 bin 904 kişi kapasiteli olarak planlanan yerleşkede, 8 L tipi ceza evinin her birinde 2 açık ve bir kapalı spor alanı, konferans salonu, kütüphane, derslikler ve iş atölyeleri bulunacak.

Yerleşkeye girişler “göz biyometrisi taraması” ile gerçekleştirilecek, böylece izinsiz girişlere de izin verilmeyecek. Yerleşkede kişi ve eşya giriş çıkışları sırasında duyarlı kapı ve her türlü eşyanın detaylarının görülebildiği X-Ray cihazları da kullanılarak güvenlik sağlanacak.

Yerleşkede ayrıca iki duruşma salonu, hakim ve savcı odaları, kalemler ve diğer bazı bölümlerin yer aldığı bir adliye binası da inşa edilecek. Kullanımı ile yönetimi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı olacak adliyede, çok sanıklı ya da güvenlik riski yüksek duruşmalar görülebilecek.