BIST 10.334
DOLAR 32,70
EURO 35,12
ALTIN 2.444,80
HABER /  SPOR

Hıncal Uluç Feneri deli etti

Her iki takımın taraftarları da çıldırmayı bekliyor. Peki derbinin galibi kim olacak. İşte usta yazarların derbi yorumları;

Abone ol

Nefesler tutuldu, büyük derbiye saatler kaldı. Bu dev karşılaşma öncesi, sizler için spor basınını taradık.

İşte spor basınının usta kalemlerinin büyük karşılaşma öncesi derbi yorumları;

Hıncal Uluç- Gatasaray korkmadan hücum ederse F. Bahçe'ye fark atar (Vatan gazetesi pazar sohbetleri)

F.Bahçe’nin kötü bir kadrosu var, defansta sorunları var. Alex bir oyun kurucu değil. Sadece duran toplara iyi vuruyor. Bu maçta G.Saray’ı yense bile bu F.Bahçe’yi herkes yener. UEFA Kupası’nda bile şans vermiyorum onlara.

Bu G.Saray kadrosundan iki ayrı takım çıkar. Biri İnönü’de Beşiktaş’la oynar, yener. Diğeri Şükrü Saraçoğlu’nda F.Bahçe ile oynar, onu yener. Ama o kadar savunma futboluna her maçta gol yiyorlar. Nereden baksan felaket bu Skibbe. Bari o savunmaya gol yeme!

(...) F.Bahçe hep aynı. F.Bahçe’nin kötü bir kadrosu var. F.Bahçe’nin defansta sorunları var. Alex bir oyun kurucu değil. Sadece duran toplara iyi vuruyor. F.Bahçe oyun kuramadığı için duran toplar çok önem kazanıyor, dolayısıyla Alex önem kazanıyor. Oyun kuran bir takım oluştursa F.Bahçe’nin Alex’e ihtiyacı olmaz. Bu maçta G.Saray’ı yense bile bu F.Bahçe’yi herkes yener. UEFA Kupası’nda bile şans vermiyorum onlara.

Bu Aslan bu Kanarya'yı evire çevire yener- Aziz Üstel/ Star


Öteden beri bi laf vardır, ‘derbilerin sonucu önceden kestirilmez!’ diye. Bu salt derbiler için değil, hemen hemen bütün maçlar için geçerlidir aslında.

(...) Hangi takmı tutarsanız tutun....ama elinizi vicdanınıza koyun: Bu gün için, Galatasaray’la Fenerbahçe arasında hem nitelik hem de nicelik açısından dağlar kadar fark var! Bunlardan sarı kırmızılı olanı 2000 yılının takımı olma yolunda güvenli adımlarla ilerliyor. Diğeriyse, Aziz Yıldırım yönetiminin akıllara ziyan hataları sonucu, Aziz Bey öncesi döneme doğru geriliyor.

Onun için Galatasaray’lılar çok rahat olsun, maçtan sonra güle oynaya döneceklerdir evlerine...

Aslan kolay kazanır -Hakan Ünsal/ Star

Önce şunu söyleyeyim; Galatasaray bugün Fenerbahçe’yi yenemezse bir daha yenemez! İki takımın sezona başlangıcı ile devamındaki performanslarına ve oyuncu kalitesine bakınca zaten Galatasaray bir adım öne çıkıyor.

Aslan bir daha bu kadar zor ve kötü durumda bir Fener yakalayamaz. Çünkü sezona çok kötü girmiş, kadro kalitesi daha düşük ve en önemli oyuncusu ve her şeyi Alex’siz bir Fener olacak. Alex’in olmayışı oyun anlayışını doğrudan etkilemesinin yanında oyuncuların güven kaybına da sebep olacaktır.

Derbi berabere bitmez- Sergen Yalçın

Maçtan önce iddialı yorum yapmaktan hoşlanmam, hiç tarzım değil.. Üstüne üstlük F.Bahçe-G.Saray derbilerinin çok enteresan bir yapısı vardır, neyin nasıl gelişeceği hiçbir zaman belli olmaz. Buna rağmen rahatlıkla söyleyebileceğim iki şey birden var: Maç gollü olur ve berabere bitmez.. Gelin, bu tahmine sebep olan faktörleri teker teker inceleyelim..

Bence Fenerbahçe- Talay Erker/Fotospor

Açık yüreklilikle söylüyorum; Galatasaray kazanırsa sevinçten çıldırırım! Çünkü bir Türk spor yazarı olarak inanırım ki, daha düne kadar ‘riskli futbolcu’ olarak görülen 5 yabancıya verilen ‘tonla’ para, nihayet değer kazanmaya başlıyor. Fenerbahçe kazanırsa, çıldıracak taraftarlarından saklanırım!.. Ama umurumda da olmaz. Çünkü; Galatasaray, Şükrü Saracoğlu’ndan 9 yıldan bu yana galip çıkamamış... Bir defa daha çıkamasa ne olur?

Favorim Fenerbahçe- Ziya Şengül/ Star

Sevgili Hakan Ünsal kardeşim, diğer sayfada belli ki Galatasaray’a çok güveniyor ve ‘Galatasaray, Fener’i çok rahat yener’ diyor... Futbol bu, elbette belli olmaz...

Eğer Hakan Ünsal kardeşimin dediği doğru çıkarsa; ‘Helal olsun bu bilir kişiliğine’ diyeceğim... Ayrıca kendisine bir soru sormak istiyorum; futbolculuk döneminde Galatasaray forması giyerken, Avrupa Fatihi olurken şu söylemini o zamanlar söyleyebiliyor muydu Fenerbahçe karşısında? Hiç sanmıyorum... O zaman hodri meydan da benden!.. Fener de bu maçı rahat kazanır... İddiacılar bile böyle söylüyor. Hakan böyle bir yazı yazmasaydı, ben de bu kadar ahkamlı olmazdım. Onda Galatasaraylılık varsa bizde de Fenerbahçeliliğin Allah’ı var!..

Saraçoğlu Faktörü- Oğuz Çetin/ Fotospor

Fenerbahçe bu maça daha stresli çıkacak.... Çünkü gerçekten ligdeki konumu itibariyle bir kırılma noktasında... Yani kaybetmeye tahammülü yok... Geride kalan 9 haftada beklenmeyen puanlar kaybedildi. Aslında iyi bir takım...

(...) Şanslarını iyi kullanırlarsa, Kadıköy’deki son yılların galibiyet geleneğini sürdürürler. Soğukkanlı olan kazanır ŞÜKRÜ Saraçoğlu Stadı’nın atmosferi mükemmel...

İşi zor- Haşim Şahin /Fotomaç

Bu akşam işi hayli zor F.Bahçe'nin. Çok kötü bir dönenimde karşılaşıyor G.Saray ile. Kadro derinliği, takım ruhu, bireysel yetenek gibi önemli olguların tamanı G.Saray'ın lehine. Üstelik "Candan arkadaş" gibiler Skibbe ve futbolcuları.

N'olursa n' olur?- Osman Tamburacı/ Yenişafak

Avrupa gösterisi bitti, şimdi kozlar içeride paylaşılacak; Fener, Galatasaray'la kapışacak Saraçoğlu yine salkım saçak olacak... Lig maçlarındaki derbiler benim için heyecanlı pazarın ötesinde bir önem taşımazlar. İddiası bol, futbolu kısır maçlardır, sevmem... Aslında bu şu demek; 34 maçlık süreçte iki maç asla şampiyonluğu etkilemez. Galatasaray, Fenerbahçe'ye iki kez yenildiği sezonda bile şampiyon olmuşsa melese kapanmıştır! (bkz. arşive)

(...) Fenerbahçe Galatasaray'ın üzerine çok adamla gelemez buna gücü yetmez! Arsenal maçında bittiler. İleride çoğalamazlar. Eğer çoğalmaya kalkarlarsa gol yerler. Maldonado ve Josico'yla bu olmaz! Selçuk'tan da iki Aurellio çıkmaz! Fener, Galatasaray defansının hata yapmasını bekleyecek, Aragones de sabırla duran top isteyecek ki takımı rakip kaleye gitsin.

Bunları ben söylemiyorum, Fenerbahçe'nin son maçları söylüyor.

(...) Ümit Karan'lı takım havadan Fener'i avlar. Galatasaray; kanatlardan ya da ortadan Fener'in gerisine attığı toplarla çok iş yapar. Fener defansı Galatasaray'ın çok adamla üzerine gelişini durduramaz. Lugano ve Edu ve de Carlos pas yağmurunda sırılsıklam olur.

Kaleciler sonucta etkili olur. Ayhan ve Meira ortada rahat oyun kurar. Lincoln ve Baros Galatasaray'ın gol kozlarıdır. Fenerbahçe koz kırmaya oynarsa! Hakem kırmızıyı kullanır.