BIST 9.109
DOLAR 34,26
EURO 37,61
ALTIN 2.915,16
HABER /  SPOR

Hıncal finali değerlendirdi

Usta kalem Hıncal Uluç, Türkiye Kupısa Finalini değerlendirdi.

Abone ol

Türk basınının duayeni Hıncal Uluç'a bugün Beşiktaş'la Fenerbahçe arasında oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası Finali ve futbolda yaşanan son gelişmeler hakkındaki görüşlerini sorduk. Usta kalem, farklı bir bakış açısından çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Uluç'la 8 soruda Türkiye Kupası finali ve diğer konular...

- Beşiktaş ve Fenerbahçe size göre nasıl oynamalı?

Hıncal Uluç- Fenerbahçe'nin ben bu maça ciddi bir şekilde asılacağını düşünmüyorum. Çok çetin iki lig maçı var önünde ve lig şampiyonluğu Fenerbahçe için her şeyden önemli. Böyle iki kritik maçın öncesinde Fenerbahçe, 'kart ve ceza riskini göze alır mı', 'sakatlık tehlikesini göze alır mı', söz konusu değil. Fenerbahçe bu maçı, ligi düşünerek oynayacak. Bu, kupanın getireceği prestije fena halde ihtiyacı olan Beşiktaş'ın şansını artırıyor. Ama Beşiktaş'ın prestije ihtiyacı var; Beşiktaş formasını giyecek futbolcuların değil. Bunların bir bölümü, Beşiktaş'tan gideceklerini açıkladılar. Transfer görüşmelerine başladılar bile. Büyük bir bölümü, kupa finalinin ardından kendilerine 'Kulüp' bul deneceğini hissediyorlar. Bu havadaki futbolcuların Beşiktaş'ın prestijine ne kadar sarılacakları düşünülür. Görünüşe göre, iki tarafın da fazla asılmayacağı bir formalite maçı. Ama tribünler, maçın havasını değiştirebilirse ve önceden oluşan bu tür düşünceleri, bu havayı ortadan kaldırırsa, güzel bir mücadele seyredebiliriz. Ancak bu çok zayıf bir ihtimal.

- Derbide teknik direktörlerin rolü ne olur? Daum ve Tigana'yı bize kıyaslar mısınız?

Hıncal Uluç- Daum, Fenerbahçe'ye güzel futbol oynatmayı başaramadı. Ama maç içinde en etkili hamleleri yapan hocalardan birisi. Tigana, genel düşüncede Daum'dan iyi. Fakat futbolcularından çok kopuk. Zaten bunlardan büyük bir bölümüyle de seneye birlikte olmayacak. Bu yüzden maçın kader hamlelerini Daum'un yapabileceğini düşünüyorum. Üstelik Daum hem Beşiktaş'ı hem Fenerbahçe'yi tanıması ve Türkiye'nin futbol havasını bilmesi açısından Tigana'ya göre çok fazla tecrübeli.

- Maçın kilit isimleri sizce kimler olur?

Hıncal Uluç- Bu maçta iki taraftan da kilit rolü oynayacak birilerini seçmem mümkün değil. Oynasaydı ve oyun onun üzerine kurulsaydı Sergen'i gösterirdim. Onun dışındakilerine peşin peşin bu sıfatı veremem. Çünkü hepsi çok istikarsız, bir maçları, diğer maçlarına uymuyor.

- Demirören ve Yıldırım'ın karşılıklı demeçleri sizce derbide futbolcuları etkiler mi?

Hıncal Uluç- Hiç sanmıyorum. Türkiye'de bir imam cemaat hikayesi vardır ama futbolcularla yöneticilerin arası o kadar açıldı ki, oyuncuların bu tür tahriklere kapılması çok zor. Oyuncular yöneticilerinden çok daha sağ duyulu ve bilinçliler.

- Polat ve Demirören buluşması için ne düşünüyorsunuz?

Hıncal Uluç- Fevkalede yanlış, fevkalede ayıp. Aile dostlarının buluşması için senede 365 gece varken, bula bula ligin kaderini etkileyecek maçın öncesi mi bulundu. Galatasaray yarın Beşiktaş'ı rahat mağlup ederse, bunun izahatı nasıl olacak. Kör parmağın gözüne çok düşüncesizce bir hareket. Ne Demirören'e ne de Polat'a yakıştı. Bir kere daha söylüyorum; Türkiye'de idareci falan yok. Herkes bir takım hesaplar peşinde. Başta Aziz Yıldırım. Fenerbahçe böyle olunca Beşiktaş'a ve Galatasaray'a fazla bir şey söylemek içimden gelmiyor.

- Lorant ve Mustafa Denizli ile birlikte Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı farklı yeneceğini söyleyen üç kişiden birisiniz. Sizce Türkiye Kupası finalinde kim güler? Yine fark olur diyebilir misiniz?

Hıncal Uluç- Birinci soruda bunun cevabını verdim. İki takım da asılmayacağı için ne olacağı belirsiz bir maç bu. Üstelik iki takımın da savunmaları iyi değil. Öyle olunca her şey mümkün.

- Eğer Fenerbahçe sezonu lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nı alarak kapatırsa, üç büyükler arasındaki rekabetin boyutu nereye taşınır? Arada büyük uçurum oluşur mu?

Hıncal Uluç- Hiçbir yere taşınamaz. Galatasaray UEFA ve Süper Kupa'yı aldığı zaman bir yere taşındı mı? Lig ve Türkiye Kupası, UEFA ve Süper Kupa'nın üzerinde mi? Hiç kimse kendi kendine gelin güvey olmasın.

- Ve son olarak; kim lig şampiyonu olur?

Hıncal Uluç- Büyük bir olasılıkla Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra bu düğüm çözüldü.

Akşam