BIST 9.831
DOLAR 35,37
EURO 36,67
ALTIN 2.975,99
HABER /  GÜNCEL

Herşeyi itiraf etmek zorunda kaldılar

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, yargıda gerçekleştirilen operasyonları açıklamaya çalışırken ifşaatta bulundu. Seyfi Oktay da bunu kabul etti.

Abone ol

Yargıdaki atama krizinin ayrıntıları ortaya çıktıkça taraflar mecburen kabullenmek zorunda kalıyor.

“Görüşmelerimiz gizli değildi. Oktay sıradan bir Adalet Bakanı da değil. Bugünkü hâkim ve savcılara her türlü maddi, manevi katkısı var”

“Dost insanla yemek yemek şuç mu? Bana ulaşan bazı istemleri HSYK’nın bir üyesine iletmekle yargı baskı altına mı alınmaktadır”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Cumhuriyet gazetesi’ne verdiği röportajla, HSYK’ya  müdahale etmekle suçlanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüşmelerinin “gizli kapaklı” olmadığını söyledi.

İşte o açıklamalar: 

MANEVİ BAKANIMIZ:

Görüşmelerimiz gizli kapaklı da değildi.  Oktay sıradan bir Adalet Bakanı değildir. Bugün meslekteki hakim ve savcıların hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamlarından eğitimlerine kadar her türlü maddi ve manevi nitelikte katkıları olan bir bakanımızdır. Kürsüdeki yargıçlar için çok mücadele vermiş bir insandır. 

ERGENEKON DAVASI:

Türkiye’nin kimyasını bozan, bitmek bilmeyen bir dava. Türkiye’de siyaset yargının üzerine çökmüş durumda. O davanın (Ergenekon) üzerinde siyasi bulutların düştüğü anlamına gelir

REJİM TEHLİKEDE:

Yaptığınız icraatlarda hukuk devletinin ilkelerini zorluyorsanız sonunda rejim tehlikede demektir. Türkiye’de allak bullak bir atmosfer var. Adil yargılama kompozisyonunun gerçekleşemeyeceği bir ortam var. Anayasa Mahkemesi’nde hayati önem arz eden son dava için mahkemeyi etkilemeye yönelik beyanatlar görüyoruz.

Oktay,  HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile görüşmesini doğruladı. “Bana ulaşan bazı istemleri yedi kişiden oluşan HSYK’nın bir üyesine ilettim” diyen Oktay, 1.5 sayfılık açıklamasında Alevi olduğu için üstüne gelindiğini ileri sürerek inanç istismarı da yaptı. 

İşte Oktay’ın o açıklamarı: 

BİRLİKTE YEMEK YEDİK: 

Bir dost insanla, yargının göz bebeği olan bir yargıçla veya başkalarıyla konuşmak, birlikte yemek yemek ne zamandan beri suç oldu? Kimselerle görüşmeden, Robenson gibi mi yaşamalıydım?

TALEPLERİ İLETTİM:

Bana ulaşan bazı istemleri yedi kişiden oluşan HSYK’nın bir üyesine iletmekle yargı baskı altına mı alınmaktadır?

ALEVİ OLDUĞUM İÇİN:

Ben bakanlıktan ayrılalı 16 yıl, siyasetten ayrılalı ise 10 yıl oldu. Bu çevreler, geçmişte de mezhebimden rahatsız olduklarını açıkça belirtiyorlardı. Bir alevinin adalet bakanlığına atanmasını şaşkınlıkla karşılamışlar ve asla hazmedememişlerdi. Hele hele alevi inançlı bir gencin hakim ve savcı olmasını dünyanın sonu gelmiş gibi değerlendiriyorlardı.