BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Herkes Gökçek'in sakızını konuşuyor

Abdullah Gül'ü ağırlarken sakız çiğneyen Sarkozy'e, Gökçek'ten misilleme geldi!

Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i ağzında sakız çiğneyerek ülkesine uğurladı. Sarkozy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Fransa'da ağırladığı sürece sakız çiğnemiş, Fransız basını bu yüzden ağır bir dille eleştirmişti!

SAKIZ ÇİĞNEYEREK UĞURLADI

G20 Başkanı sıfatıyla Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Sazkozy yaklaşık 6 saatlik görüşmenin ardından Fransa'ya döndü. Esenboğa Havalimanı'na gelen Sarkozy'i sabahki karşılama töreninde olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de hazır bulundu. Gökçek, ülkesine geri dönen Sarkozy'i ağzında sakız çiğneyerek uğurladı.

Daha önce de Fransa'da Abdullah Gül ile Türk Günü etkinliklerine katılan Sarkozy etkinlik boyunca ağzında sakız çiğnediği için Fransa basını tarafından 'Ne biçim devlet başkanı' diye eleştirilmişti

TANIDIĞINI SÖYLEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi Türkiye'ye gelişinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı. Havaalanına gelişi sırasında Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i tanıtması sırasında Sarkozy'nin, "Ben sizi çok iyi tanıyorum" dedi.

GÖKÇEK MECBUREN KARŞILAMIŞ


Gökçek, "Ankara'ya gelen bütün devlet adamlarını karşılamak bizim görevimiz. Bugün programımın yoğun olmasından dolayı aslında meclis başkan vekili veya kendi başkan vekilimi göndermeyi düşünüyordum maalesef ikisi de yurt dışında olduğundan mecburen protokol görevimi yerine getirdim" dedi.
Sarkozy'nin kendisini nerden tanıdığının sorulması üzerine Gökçek, "Nerden bilebilirim ki" diye cevap verdi.

İŞTE O ANLAR