BIST 10.343
DOLAR 32,65
EURO 35,06
ALTIN 2.444,22
HABER /  GÜNCEL

Her yeni vergiye dava açılacak

Her geçen gün yeni bir vergiyle karşılaşmak ATO'yu bir dizi tedbir almaya yöneltti.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, vatandaşların “kaz kesme vergisi” gibi yeni vergilerle tanışacağını belirterek, ”Her bir yeni vergi için dava açacağız” dedi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanun Tasarısı'nın bazı vergilerin kapsamını genişletmenin yanı sıra yeni vergiler de getirdiğini söyledi. “Deli Dumrul hortladı” diyen Aygün, Maliye Bakanlığının “yeni vergi yok” iddiasının doğru olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yeni vergi yok demek Maliye bakanlarının yerleşik raconudur. Maliye Bakanı yeni vergi yok diyorsa bilinki vardır. Tasarıya göre vatandaşın içtiği şişe suyu ile damacana suyuna bile vergi geliyor. Tasarının altında Sayın Bakan'ın da imzası var. Kaz mı tavuk mu yakında ortaya çıkar.”

BELEDİYELER YOL, MALİYE KAZ KESİYOR

Başkanı Aygün, kanun tasarısının belediyelere kaynak sağlamak amacıyla hazırlandığını kaydederek, batık bankalardan sonra batık belediyelerin yükünün de vatandaşa ödetileceğini öne sürdü ve şöyle devam etti: “Batık bankalar için cebimizden 55 milyar dolar çıktı. Belediyelerin Hazine garantili borçları 13 milyar doları buluyor. Hükümet, belediyelerin borcunu ödemek için gözünü vatandaşın cebine dikti.  Belediyeler yol, maliye kaz kesiyor.”

OTOPARK HARÇLARI NEREYE GİTTİ?

Tasarıya göre, cadde ve sokağa ya da evinin önüne aracını park edenlerden ”otopark vergisi” alınacağını, aracını geçici olarak belediyenin belirlediği cadde ve sokaklara park edenlerden ise “park ücreti” alınacağını söyledi

 KALDIRIMDA YÜRÜME VERGİSİ UNUTMUŞLAR

Aygün, hükümetin bazı vergileri tasarıya koymayı unuttuğunu belirterek, ”Hükümet yeni vergiler icat etmiş ama kaldırımda yürüme vergisini, karşıdan karşıya geçme vergisi, gözünün üstünde kaşın var vergisini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma vergisini unutmuş...Onları da biz hatırlatıyoruz” diye konuştu.