BIST 9.660
DOLAR 34,60
EURO 36,31
ALTIN 2.929,45
HABER /  GÜNCEL

Her şey taş atan çocuklar için

Taş atan çocukları yüksek cezalardan kurtarmak için çalışma başlatıldı. Çocuklar için Adalet Çağrıcıları Meclis'te 3 günde 37 görüşme yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-Polise taş atan çocukların Terörle Mücadele Yasası gereği ağır ceza mahkemelerinde yargılanarak yüksek cezalara çarptırılmalarına yönelik tepkiler sürüyor.

Yasanın değişmesini isteyen “Çocuklar için Adalet Çağırıcıları” üç günde aralarında bakan, parti genel başkanı ve milletvekili olan tam 37 Meclis üyesi ile görüşerek yasada çocukların lehine düzenleme yapılmasını istedi.

Çocuklar için Adalet Çağrıcıları TMY 2, 5, 7/2-a, 9, 15 ve 17. maddeleri ile TCK 220/6 ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 33/c maddesinin değiştirilmesini istiyor. Grubun yaptığı görüşmelerden alınan sonuçlar özetle şöyle:

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, değişiklik teklifi taslağını Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ileteceğini ve değişikliğin bu kapsamda yapılmasının gerekliliğini anlatacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefet desteklemese bile yasada değişiklik yapmaya kararlı olduklarını ve kendisine gönderilen tüm açıklama ve raporları okuyup değerlendirdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dosyayı inceleyip üzerinde çalışacaklarını belirtti.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, konunun Kürt çocukları ile bağlantılı olduğunun farkında olduğunu, fakat "Kürt Sorunu"nun bir parçası olarak ifade edilmemesi gerektiğini çünkü bunun bir çocuk sorunu olduğunu söyledi.

AKP Başkanvekili Bekir Bozdağ, söz konusu yasa değişikliğinin "Demokratik Açılım" içerisinde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ve hükümetin de bu şekilde ele almadığını dile getirerek, önerilen değişiklikleri inceleyeceğini ve değerlendireceğini belirtti.

MHP Başkanvekili Mehmet Şandır, Terörle Mücadele Kanunun çocukları mağdur eden maddelerinin değiştirilmesinin önemli olduğunu aksi halde her geçen gün çocuklarımıza zarar verdiğimizi belirtirken, bu yönde bir açıklama yapabileceğini söyledi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Bakanlar Kurulunun açıkladığı ve ayrıca önerilen değişiklik maddelerini inceleyeceğini belirtti. Ayrıca komisyon olarak uygulama ile ilgili ortaya çıkan sorunların da takibini yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

İnsan Haklarını İnceleme Komitesi Başkanı Zafer Üskül, TMK Mağduru Çocuklar'ın gözaltında ve cezaevinde uğradıkları hak ihlalleri ile özel olarak ilgilendiğini bildirdi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve Ayşe Jale Ağırbaş, DSP olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, hazırlanan taslağı hukuk ekibi ile paylaşacağını söyledi. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 33/c dışında diğer önerilere sıcak baktı.