BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Her an son düdük çalabilir

Her an herşey olabilir. Dahası son düdük çalınıp, futbola ara bile verilebilir. Nedenler de iddia da çok çarpıcı;

Abone ol Futbol Federasyonu’nun eski yönetim kurulu üyesi Serdar Güzelaydın, Türk futbolu ve içinde bulunduğu ortamı masaya yatırdı.

Milli Takımlar’ın eski sorumlusu, FIFA’nın isteklerini sıralarken, sahalarda yaşanan şiddet olaylarına da değinip her an düdüğün çalıp, futbola belirli bir süre ara vermek zorunda kalabileceğinimizin altını çizdi. Bulunduğumuz tablodan çıkış formüllerini gösteren Serdar Güzelaydın, seçimin bir çözüm olabileceği, en azından çözüm için bir fırsat yaratacağını söyledi.
Güzelaydın'ın tespitleri şöyle;

Özerklik denetimsizlik demek değildir

"Futbol organizasyonu ekonomik bir ürün olmanın yanında ilgilendirdiği kitle, güvenlik organizasyonu ve gerektiğinde temsil ettiği değerler nedeniyle aynı zamanda kamusallık da içerir. Dolayısıyla kamunu bu alanı tamamen serbest bırakması normal değildir ve olmamalıdır da. Yasayla güvence altına alınmış futbol içi kurumlarla bu alana da denetim ve düzenleyici görevi yapmalıdır. Tüm üye ülkelerin mevzuatlarında paralelliğe gidilen bu durumdan yararlanarak yüzakı bir yasa yapabilmeliyiz. Kriz gibi gözüken bu durumu fırsat olarak görüp faydaya dönüştürmeliyiz.

Futbol tehlikede

"Şiddet Ali Sami Yen’de başlamadı, ama orada bitmeli, bitirilmeli. Bugün düne göre geç olabilir ama yarına göre erken. Futbol ailesinin tüm tarafları bu duruma seyirci kalamaz. Önlem paketleri alınmalı ve derhal uygulanmalı. Bir sonraki adım hükümet politikası olmayacaktır. Bu durum belki o aşamada devlet politikası olacaktır. Çünkü hızla oraya doğru gidiyor. Her an düdük çalabilir ve futbola belirli süre ara vermek zorunda kalabiliriz.

Olağan olmayan adımlar olabilir

"Bu coğrafyada kamplaşma kültürünün bir uzantısı olarak birçok alanda "Akıl tutulması" yaşanır. Futbolda da bence bir süredir bir nevi akıl tutulması yaşıyoruz. Bu durumdan süratle çıkmamız gerekiyor. Yoksa olağan olmayan gelişmeler başka komplikasyonlara yol açabilir. "

Seçim güvenin şartı

"Kesinlikle seçim olmalı. Bunu kişilerden bağımsız değerlendirmek lazım. Yazılanları söylenenleri bir kampın üyesi olma dışına çıkarak değerlendirmek zorundayız. Ortada herkesin kabul ettiği bir realite var ki, kamplaşmanın griliği tüm futbolumuzu kaplamış durumda. Bunu giderme şanslarının başında seçim geliyor. Çözüm olabilir mi? Evet olabilir. En azından çözüm için bir fırsat yaratır."


Hürriyet-Ercan Saatci