BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Henkelde görev değişikliği

2008’de Henkel KGaA Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich Lehner’in Yerine Kasper Rorsted Geçiyor

Abone ol

Henkel, daha da başarılı bir geleceğin temellerini şimdiden hazırlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich Lehner, Nisan 2008’de görevini Kasper Rorsted’e devrediyor.

Şu anda 60 yaşında olan Ulrich Lehner, 2008 yılında 62 yaşını dolduracağı için şirket politikası gereği Yönetim Kurulu’ndaki görevinden ayrılacak. Lehner, kısa bir ayrılık süreci dışında 1981 yılından beri Henkel bünyesinde çalışıyor. Görevini 2008’deki Yıllık Genel Toplantı’da devredecek olan Lehner, 2000 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Henkel Hissedarlar Kurulu bu göreve, 2005 Nisan ayında İnsan Kaynakları/Satınalma/Bilgi Teknolojileri ve Altyapı Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilen ve 1 Ocak 2007’de de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı pozisyonuna yükseltilecek olan 44 yaşındaki Kasper Rorsted’in getirilmesine karar verdi. Rorsted yeni görevini, 2008’deki Yıllık Genel Toplantı’dan sonra devralacak.

Henkel Hissedarlar Kurulu ve Henkel KGaA Denetleme Kurulu Başkanı Albrecht Woeste, Kasper Rorsted’in Henkel’in gelecekteki ilerlemesine ve uluslararası pozisyonunu güçlendirmesine başarılı bir şekilde devam edeceğine inandıklarını belirterek şunları söyledi: “2008 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, uluslararası deneyimi olan mükemmel bir yöneticiye teslim edeceğimiz için çok mutluyuz.”

Daha önce Digital, Oracle, Compaq ve Hewlett Packard’ın uluslararası yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulunan Kasper Rorsted etkileyici bir kariyere sahip. Rorsted, Henkel KGaA Yönetim Kurulu’na katılmadan önce, Hewlett Packard’da Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini yürüttü. Rorsted bu görevi sırasında Hewlett Packard’ın 40.000 çalışanı bulunan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki işlerini yönetti.