Mahkeme, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'ye "şort giydiği gerekçesiyle" tekme atan zanlının cezasını 3 yıl 10 aydan 2 yıla düşürdü.
Abone olİstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, Çekmeköy'de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle yerel mahkemece Abdullah Çakıroğlu'na verilen 3 yıl 10 ay hapis cezasını, 2 yıla düşürdü.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hemşire Ayşegül Terzi'ye darbettiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu'nun "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı dava dosyasına ilişkin yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.
Dairenin kararında, sanık Çakıroğlu'nun Terzi'ye yönelik işlediği "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan verilen 2 yıl hapis cezasına ilişkin istinaf başvurusunun, yerel mahkemenin kararında usul ve esasla ilgili bir aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle esastan reddine karar verdi.
CEBİR UNSURU KAPSAMINDA
Sanık Abdullah Çakıroğlu'nun yaralama eyleminin ise "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçunun cebir unsuru kapsamında kaldığını belirten daire, sanık hakkında "kasten yaralama" suçundan verilen 8 aylık hapis cezasına ilişkin hüküm kurulmasına yer olmadığını kararlaştırdı.
Daire, sanık Abdullah Çakıroğlu'na "hakaret" suçundan verilen 1 yıl 2 aylık hapis cezasına ilişkin de atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.
Ceza dairesinin bu kararıyla sanık Abdullah Çakıroğlu'nun cezası 2 yıla düşerken, karar da kesinleşti.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Hemşirelik yapan Ayşegül Terzi Kurban Bayramı’nda nöbetten dönerken Maslak’ta bir halk otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu tarafından darbedilmişti.
Ardından gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açılan Çakıroğlu, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.
Çalıroğlu’nun serbest bırakılması tepkilere yol açmış zanlı ikinci kez gözaltına alınmıştı. Ardından mahkeme Abdullah Çakıroğlu’nu tekrar tahliye etmişti.
Mahkemenin verdiği karar üzerine Ayşegül Terzi, “Ne diyebilirim ki? Türkiye'de adalet bu kadar. Düşünebileceğim hiçbir şey yok. Bu ülkede kadın olmak böyle bir şey” ifadelerini kullanmıştı.