Artık en zor paragraf sorularını bile büyük bir sessizlik yerine, tekno müzik dinleyerek çözmek, yanlışlarınızı minimuma indirmek sadece 12 saatlik bir programla mümkün.
Abone olHipnoz, NLP ve tekno müzik eşliğinde hızlı okumayı, hızlı algılamayı, hızlı ve doğru karar vermeyi öğrenmek çok kolay!
Koyduğunuz hedeflere ulaşabilir, günde en az 400 soru çözebilir, 1 soruyu 10 ila 30 sn. arasında okuyup, yanıtlayabilirsiniz.
Adil Maviş Eğitim Danışmanlığı Halkla İlişkiler Müdürü Şebnem Bayraktaroğlu ile % 100 Konsantrasyon ve Hızlı Test Çözme Teknikleri üzerine konuştuk.
Bu eğitimin ortaya çıkışındaki etkenler nelerdir?
Okumaya başladığımız ilk günden beri bir yarışın içindeyiz. Hep iyi olmaya, daha iyiye ulaşmaya çalışıyoruz. Eğitim sistemimizin doğrularına göre eğitiliyor, öğretilenler ışığında yolumuza devam ediyoruz. Yolumuz hep dikenli. Bir çoğumuzun etrafını sınavlar, korkular, endişeler kaplıyor. Sınavlar hayatımızın çok büyük bir bölümünü işgal ediyor. Tüm bu ihtiyaçlar doğrultusunda, kişisel gelişim alanında ve eğitim dünyasında uzun yıllardır bulunan Adil Maviş deneyimleri ve birimleri neticesinde bu programı oluşturdu.
% 100 Konsantrasyon ve Hızlı Test Çözme Tekniklerinin amacı Nedir?
Sınavlara hazırlanan öğrencilerin bu teknik sayesinde daha başarılı olmasıdır. Yavaş okumak ilkokuldan beri sistemin getirdiği öğrenme metodunun geliştirmeden ve sorgulamadan uygulamaların ve alışkanlıklarımızın sonucudur. Bu eğitimle yavaş okumaya sebep olan kabuğun çatlatılması ve bilinçaltı öğrenme tekniklerinden yararlanarak kolay uygulayabilir düzeye çıkartılması amaçlamaktadır.
Sınavlarda daha kısa sürede hızlı algılama okuma ve soruya cevap vermeyi hedefler. Bütün bunlar yüksek bir konsantrasyonla birlikte gerçekleşeceği için konsantrasyonu geliştirmek de bu eğitimin bir parçasıdır.
Program hakkında genel bir bilgi verebilir misiniz?
Seminer Toplam 12 saat sürecek ve %25 Teorik %75 uygulama içerikli olacaktır.
• Semineri Hızlı okuma teknikleri konusunda yetkin isimlerden Sayın Adil Maviş verecektir.
• Öğrenciye ÖSS ve LGS de her soru için verilen süre 1 dakikadır. ÖSS ve LGS’de paragraf sorularını 30 saniyenin altında çözebilecektir. (Normalde 1 dakikada çözülür.)
• Bir kişinin okuma hızı 150 kelime ile 250 kelime arasındadır. Buradan yola çıkarsak minimum 400 kelime ile 700 kelime arasında bir artış olacağı söylenebilir.
• Program maksimum öğrenme stratejileri doğrultusunda en kısa sürede en fazla faydalanabileceğiniz bir formatta hazırlanmıştır.
• Program sonrası yeni becerilerin kalıcı olması için günlük uygulama yönergeleri verilecektir.
• Sadece okuma hızı artmayacak Karar vermede, olayları algılamada, sürat ve intikal yeteneğiniz de artacak.
• Seminer süresince öğrenememe ihtimalini ortadan kaldıracak bilinçaltını etkileyen araçlardan yararlanılacaktır.
• Seminere katılmadan önce konuyla ilgili bir kitap (Hızlı Okuma konusunda yayınlanmış kitaplara gidebilir) okumuş olmak seminer verimliliğini toplamda %20 arttıracaktır.
Seminere Katılanlar Neler Öğrenmiş Olacaklar?
1- Gözü Hızlı Görmeye Alıştırma Teknikleri
Hızlı algılayabilmek için hızlı görmek gerekir. Yazıları şekilleri yoluyla tanıyıp anlamlandırmak hızlı görme alışkanlığı geliştirerek mümkündür. Böylece konuşma hızıyla okuma sınırlarını aşıp görme hızıyla okuma moduna geçiş sağlanabilecektir.
Derslerde görme penceresi ve bilgisayarlardan yararlanarak bu geçiş sağlanabilir.
2- Geniş Alanı Görme Teknikleri
Klasik okumada kelimelere odaklanırken. Hızlı okuma da cümle kalıplarına odaklanılır. Bir süre sürdürülen ısrarlı çalışmalar blok okum alışkanlığına dönüşebilir. Kelimeleri tek tek yerine gruplar halinde tanımaya başlarsınız, Hızlı okumanın üçüncü basamağını blok okuma teşkil eder. Blok okumada geniş alanı görme teknikleri üzerinde ısrarlı çalışmalar ile mümkün olabilir. Yavaş okuyucular, satırdaki kelimeleri tek tek okumak yerine, geniş alanı görmeye başladıklarında bir bakışta iki, üç, dört kelime görmeye başlarlar.
Öncelikle ikili kelime bloklarından başlanmak suretiyle üçlü, dörtlü kelime blokları şeklinde devam edilir.
3- Ritmik Görme Teknikleri
Ritmik hareket alışkanlığını elde etmemiş bir göz ile hızlı okuma yapılması mümkün değildir. Hızlı okuma yapmak isteyen kişinin gözleri hem geniş alanı görme alışkanlığını, hem hızlı görme alışkanlığını hem de ritmik görme alışkanlığını elde etmiş olmalıdır.
Aksi halde, yapılan okumaya hızlı okuma denemez. Yapılan okuma blok okumadan öteye gidemez.
4- Okuma Tekniklerinde Stiller
Hızlı okuma belli şekillerde yapılabilir. Okuma esnasında bu şekillere tam manasıyla uyulması beklenir ve her şeklin en yüksek hız limitine ulaşılırken diğer şekli kullanma zorunluluğu sizin ihtiyacınızla birlikte ortaya çıkar.
5- Okuma şekillerini kitaptan uygulayacaksanız, şekillerin verildiği bölümde bunlara ait göz duruşu noktaları uygulamaları ile gösterilmeye çalışılmıştır.
Okuma şekillerini verimli bir şekilde uygulayabilmek için, en azından bir bakışta 3 kelime okuyabiliyor olmalısınız.
6- Anlama Teknikleri
Hızlı okuma ihtiyacı duyanların en büyük endişesi “hızlı okuduğunda anlayamama” olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak hafıza ve gözle ilgili yapılan araştırmalar yavaş okuyanların okuduklarını bilgi dağarcığına alma ve bunları kullanma kabiliyetlerinin hızlı okuyuculara göre son derece yavaş olduğuna kesinlik kazandırmıştır. Zaman zaman okuduklarınızı anlama nispetinizi objektif bir biçimde tespit etmelisiniz.
Seminer İçeriğinden Bahseder misiniz?
• Mevcut okuma alışkanlığınızın değerlendirilmesi ?(Yaprak testi ve metinler kullanılacaktır)
• Hedef Belirleme (Bu seminerin sonucunda neleri değiştirmiş olmak istersiniz?)
• Hızlı Okuma Teknikleri Neleri Kapsıyor ?
• Okuma Frenleri Nelerdir ? Nasıl Kurtuluruz ?
• Pratik Okumanın Püf Noktaları ?
• 80/20 kuralı ve hızlı anlama
• Okuma, Göz ve Beyin İlişkisi
• Ritmik Müzikle Okumak ve Beyni Alfa Ritme Getirmek
• Sağ Beyin Beyinle Okumak (Sol beyin; ardışık, mantıksal, matematiksel, konuşma ve dil öğrenme, gibi fonksiyonlarla yükümlüdür. Sağ beyin ise; hafıza , hisler, görüntüler ve farkında olmadığımız fonksiyonları yönetir. O tümü görür, şekilleri tanır. Bu nedenle sol beyinden 100 kat daha hızlı olduğu söylenmektedir. Fakat insanlar yalnız beyinlerinin sol tarafı ile okumayı öğrenmiştir. Çünkü okuma beynin bir süreci olarak değil, konuşmanın bir gelişimi olarak öğretilmiştir. Bu nedenle kimse 100 kat daha hızlı olmayı denememiştir)
• Neden Sol Beyin Sağ Beynin Ne Yaptığını Bilmez ?
• Donanımımızı Geliştirme Alıştırmaları
• Zihni Okumaya Hazırlamak ve Konsantrasyon
• Anlama Konusunda Ustalık
• NLP Tekniklerinin Kullanılması
• Hipnomeditasyon İle Beynin Alfa Ritmine Geçmesi Dikkatini Toplama Yeteneği
• Günlük Alıştırmalar İçin Yönergeler
• Bilinçaltı Davranışı Tanımak
• Belleğinizden Yararlanmayı Öğreniniz
• Hipnotik şartlanma ritüelleri
• Yüksek Motivasyon ve Konsantrasyonla Okumak
• Mevcut Okuma Gelişimlerinin Değerlendirilmesi ( 4 kez tekrar edecektir)
• Ölçümlerde yaprak testleri uygulanacak ve gelişim süreci bu testler üzerinden değerlendirilecektir.
Bu Eğitimin Katılmak İçin 10 Neden ?
1. Kendinize olan güveniz gelişecek
Okuma, anlama, hafızada tutma ve hatırlama konularında maksimum performansa ulaşmak kendinize olan güveni de artırarak başarılarınızın artmasını sağlayacaktır.
2. Okuma Hızınız 3 Kat Artacak
Program, daha az zamanda daha fazla bilgiyi işleme imkanı sağladığından dolayı, okuma için harcadığınız zamanı önemli ölçüde kısaltacak veya aynı sürede çok daha fazla bilgiye sahip olma imkanı sağlayacaktır.
3. Dikkatiniz Gelişecek
Çalışma ve test çözme süresi içinde dikkatiniz defalarca dağılır. Hatta bunu çoğunlukla fark etmezsiniz bile. Bu çalışma sonucunda daha Uzun Süre Devam Ettirebilir ve kolay sıkılmazsınız.
4. Hızlı Karar Verme Yeteneğiniz Gelişecek
Zihninizi daha aktif kullanır ve zekanızın parladığını hissedersiniz
5. Kendinize Daha Fazla Zaman Ayıracaksınız
Zihinsel potansiyelinizi maksimum seviyede kullanmanızı sağlayan program, yapmayı isteyip de boş zamanınız olmadığı için yapamadığınız diğer işler için zaman bulmanızı da sağlayacaktır
6. Soruyu Daha Hızlı Algılayabilirsiniz
Çok defa okumak yetmez, hızlı algılamak ve anlamak gerekir. Düşünme, Algılama, Değerlendirme, Kavrama Ve Karar Verme Hızınız Artar Bu vesileyle hızlı anlamak ve hatırlamak konusunda daha donanımlı olursunuz.
7. Sıkılmadan ve İstekle Çalışabilirsiniz
Okuma İşlevini Monotonluktan Çıkartarak, Zevkli Ve Eğlenceli Hale Getirirsiniz
Sınavda Zamanın Yetmemesi Gibi Probleminizi Olmaz
ÖSS ve LGS de ortalama 30 dakika daha erken bitirir ve zorlandığınız sorular için daha fazla vakit bulursunuz.
8. Sınav Stresiniz Minimum Düzeye Düşecek
Kaygı belirli bir oranda motive etse de çok defa kontrol dışı engelleriyle performansı düşürmektedir. Özgüvenin gelişmesiyle birlikte kaygınızı da daha kolay kontrol edebilir hale gelirsiniz.
9. Bakarkörlükten doğan soru kayıplarını asgari düzeye indirgeyeceksiniz.
Bazı soruları bildiğiniz halde sınav ortamında bakarkörlük moduna girer sonra da bu hatayı nasıl yaptığınızı anlamayabilirsiniz. Bu durum bilgi eksikliğinden ziyade bakarkörlükten kaynaklanır..edersiniz.
10. Aynı süre içinde Daha Fazla Soru Çözmek…
Sınav öncesi daha fazla soru çözerek hazırlanır önemli bir avantaj elde edersiniz.
Akla Gelebilecek 10 Soru
1. 12 Saatlik bir eğitim yeterli olur mu?
Öğrenmenin amacı uygulayabilmektir. Uygulayabildiklerinizi sürdürebilmeniz içinse alışkanlık kazanmanız gerekir. 12 saat içinde okuma hızınız 2.5-3 kat artmış olacak ve öğrendiğiniz bilgileri uygulayabilir düzeye geleceksiniz. Alışkanlık düzeyinde kullanabilmeniz için yaklaşık her gün 30 dakika kadar pratik yapmayı sürdürmeniz gerekir.
2. Öğrendiklerimi unutabilir miyim?
Öğrenilmiş olan bilgiler kullanıldıkça unutulmaz. Başlarda isteksiz ve eski alışkanlıkların baskısı altında olsanız da bir süre kullanmayı sürdürmeniz halinde. Unutmanız söz konusu değildir. Okuma yazmayı öğrenip bir süre okuduktan sonra nasıl ki okuma yazmayı unutmuyorsunuz onun gibi hızlı okumayı da unutmazsınız.
3. Başka kurumlarda verilen eğitimlerden bir farkı var mı?
Eğitim veren kuruluşlar ve eğitimciler arasında hızlı okuma eğitimlerinin belirlenmiş bir müfredatı ve eğitim kalitesi standart değildir. Kurumumuzun en önemli farkı ÖĞRETMESİDİR başka bir ifadeyle öğrenmenin gerçekleşmediği bir eğitimden katılımcının memnun olmadığını ve maddi yatırımının iadesini talep edebilir. Tüm sistemlerimiz müşteri ihtiyacını karşılama memnuniyeti sağlama üzerine kurulmuştur.
4. Hangi yaş grubundakiler daha çabuk öğrenir?
“Öğrenmenin yaşı yoktur” Anlayışı yaygın ve doğrudur. Ancak yaş ilerledikçe öğrenmeye karşı dirençlerimiz artar. Hızlı okumanın en verimli öğrenildiği yaşlar erken yaşlardır. Okuma yazmanın öğrenilip kavramların yerleştiği yaş grubu olarak 11-18 yaş grubu diyebiliriz. Üniversite öğrencilerinin de öğrenme süreçleri devam ettiği için zihinsel performansları daha güçlüdür.
5. Her şey çabuk okunur mu?
Her yazı kendi grubu içerisinde hızlı okunabilir. Belki her yazı aynı hızda okunmaz denilebilir. Önemli olan yazıyı hızlı okumak değil mesajları hızlı algılamak. Edebi bir metinle günlük gazete arasında elbette bir hız farkı olacaktır ancak her halükarda kendi kategorisinde klasik okumaya kıyasla hızlı okunabileceğini söyleyebiliriz.
6. Kursa gitmeden de öğrenilebilir mi?
Öğrenmek için mutlaka kurslara ihtiyaç yoktur. Kurslar ; katılımcı ve eğitici arasında diyalog pozitif sağlandıktan sonra ve öğrenmeyi kolaylaştıracağı motivasyonu arttıracağı muhakkaktır. Yine de öğrenmenin olmazsa olmaz şartlarından değildir.
7. Hızlı okuyup da anlayamama durumum olur mu?
Klasik okumada anlama odaklı bir hız ilişkisi kurulur. Hızlı okuma tekniklerinde hız odaklı bir anlama ilişkisi kurulur. Bu durumda anlama başlarda istenilen düzeyde olmasa da uygulanacak yöntemlerle daha hızlı anlaşılabilir düzeye çıkartılabilir. Zaten hızlı okumaktan anlaşılması gereken hızlı anlamaktır.
8. Test çözme hızımızı ne kadar artırabiliriz?
12 Saatlik bir çaba sonucunda bir soruyu 30-15 saniye arasında çözebilirsiniz. Bu genel ortalamanızdan %25 ile %50 daha iyi bir sonuçtur. Daha fazla artması bu çabanın sürdürülmesi ile ilgili bir şeydir.
9.Okuma alışkanlığım yok konsantrasyonum zayıf ne önerirsiniz?
Yaygın olan bir durum. Katılımcılardan bu sınıfa girenlerden ayrı bir grup oluşturuyoruz. Önemli olan ihtiyacınızın bilincinde olmanız ve bunun için adım atmış olmanız ki seminerlerden sonra bu sorunu önemli ölçüde açacağınıza inanıyoruz.
10.Okuma hızını frenleyen en yaygın sorunlar neler?
• Kelime kelime okuma alışkanlığı
• Sık sık geri dönerek anladığından emin olmak için yapılan gereksiz davranışlar
• Daha hızlı okursa anlayamayacağı inancı
• Psikolojik nedenler,Fiziki ortamın okumayı teşvik edici olmaması,
• Kültürel alışkanlıklar ve entelektüel bilinç eksikliği,
• Okurken içten seslendirerek veya dudak kıpırdatarak okumak,
• Ayrıntıda oyalanmak, gereksiz yerlere takılarak ana mesajları kaçırmak,
• Konsantrasyon eksikliği, Okuma hedefleri koymamak ve zamanı kötü kullanmak
Eğitimde Yararlanılan Alternatif Uygulama Kaynakları;
Eğitmen Adil Maviş hipnoterapi ve NLP alanında eğitim almış ve uygulamaları eğitim alanında kullanan bir uzmandır.
Bu alternatif uygulamalarla tekniklerin bilgi düzeyinden davranış düzeyine hızla geçmesini kolaylaştırmaktadır.
Bazı Tanımlar
Hipnoz Nedir?
Hipnoz beynimizin farklı bir frekansta çalıştığı şuur halidir. Uykuya benzemekle birlikte farkındalık daha yüksektir. Yapmak istediğiniz şeylere odaklanmayı ve hızlı öğrenmeyi kolaylaştırır.
NLP Nedir?
Açılımı Nöro Linguistig Programing olan NLP İnsanların algılama, öğrenme, davranma ve alışkanlık geliştirme süreçlerini deşifre ederek yeni alışkanlıklar ve davranışlar geliştirmek için kullanılan bir dizi tekniği içerir.
Konsantrasyon
Konsantrasyon çoğu kişinin ortak problemidir. Bazen çok nadir de olsa çok iyi konsantre olduğumuzu hisseder ve o anda öğrendiğimiz şeyleri çok kolay ve kalıcı olarak öğrendiğimizi fark ederiz. Çoğu kez ise öğrenmek veya çalışmak istediğimiz bir konuya ne kadar istesek de konsantre olamadığımızı ve kolayca dikkatimizin dağıldığını görürüz.
Alfa Ritmi
Konsantrasyon temel olarak beyin dalgaları ile ilgilidir. Beynimiz sürekli olarak çeşitli dalgalar yaymaktadır. Bunlardan 8 ila 12 Hz. arası beyin dalgalarına "alfa dalgaları" denmekte olup, beyin alfa dalga ortamındayken konsantrasyon kalitemiz zirveye çıkmaktadır.
Müzik
Eğitimlerde müziğin olağanüstü bir etkisi vardır. Dış etkenlere olan olumsuz duyarlılığı azaltmak, ritimli okumak, tempolu hızlı okumak ve öğrenme kanallarını provake etmek üzere birden çok amaç için müzikten yararlanmaktayız. Yine 14 Ekim 1993 'de , A.B.D.'de "USA Today"de çıkan “Mozart’ın Müzikleri Zekayı Geliştiriyor” başlıklı haber tüm Dünyada sansasyon yaratmıştır.
Bu habere göre, California Üniversitesi'nin Irvine'deki Öğrenme ve Hafıza Nörobiyoloji Merkezi bilim adamlarının yaptıkları bir araştırma, bazı müziklerle IQ arasında bir ilişki olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
Bu araştırmada otuz altı üniversite öğrencisi, önce I.Q. testinin sağ beyin yeteneklerini ölçen sorularıyla test edilmiştir. Testten sonra öğrencilere Mozart'ın "Re Majör, K 448 iki Piyanoluk Sonat"ı 10 dakika boyunca dinlettirilmiştir. Daha sonra öğrenciler hemen tekrar test edildiklerinde, I.Q. skorlarının önceki değerlere göre 8 veya 9 puan daha yükselmiş olduğu gözlenmiştir.
En Yakın Tarihli Eğitiminiz Ne zaman ve Nerede Yapılacak?
Yer : Bahçelievler AKA Koleji
Tarih : 14 – 15 Mayıs 2005( 2 gün-12 Saat)
Saat : 14:00 – 20:00 Arası
Katılım Ücreti : 100.- YTL
Eğitime Katılmak isteyen öğrenciler 0 212 243 71 44 – 243 61 99 Nolu telefondan Şebnem BAYRAKTAROĞLU ile bağlantıya geçebilirler.