BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hem okul hem çay fabrikası

Rize'de bulunan Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Çay Teknolojisi Bölümü bünyesinde oluşturulan mini çay fabrikasında kuru çay üretimi yapılıyor.

Abone ol

Yıllar önce okul içerisinde eğitim amaçlı kurulan çay fabrikasında, Çay Teknolojisi Bölümü öğrencilerine uygulamalı olarak yaş çayın kuru çaya dönüşümündeki aşama anlatılıyor.

Fabrikada geçen yıllarda az miktarda yaş çay temin edilebildiği için sadece uygulamalı eğitim amaçlı deneme üretimleri yapılıyordu. Bu yıl hayırsever vatandaşlar okula bol miktarda yaş çay bağışlayınca seri üretime geçildi. Cumartesi günü yılın ilk yaş çay yaprağını alan öğrenciler, aldıkları eğitim doğrultusunda yılın ilk kuru çayını elde etti.

Öğrenciler mini çay fabrikasında hem öğretmenlerinden teknik eğitim alıyor hem de birer işçi gibi çalışıyor. Öte yandan elde edilen kuru çaylar, Bölüm Şefi Ayhan Buzbuz tarafından tasarımı yapılan çay paketlerine doldurularak satışa hazır hale getiriliyor. Bu yıl üretilen kuru çaylar önümüzdeki günlerde "Altın Nesil Çay" ismi ile piyasaya sunulacak.

Bölüm Şefi Ayhan Buzbuz yaptığı açıklamada, "Okulumuzda bulunan bu tam teşekküllü çay fabrikasında, gelişmiş fabrikalardaki çay üretim aşamaları aynı şekilde yapılabilmektedir" dedi.

Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Habip Fener, bu yıl velilerin yaptığı yaş çay bağışları ile eğitim maksatlı üretime başladıklarını belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerimiz bu konuda çok istekli. Onlarında desteği ile çalışmalarımız sürüyor. Burada üretilen çaylarla okulumuzun aile birliğine küçükte olsa bir katkı sağlamış olacağız. Fabrikamız gayet güzel çalışıyor. Cumartesi günü sezonun ilk yaş çayını alıp üretime başladık. Çayımız bize göre kaliteli oldu."
Öğrenciler ise uygulamalı eğitim alma fırsatı yakaladıkları için şanslı olduklarını söylediler.