BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Helin bebeğe Trabzon'dan bohça

Elazığ'daki depremde enkaz altından çıkarılan 17 günlük Helin bebeğe Trabzon'dan bohça var.

Abone ol

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Elazığ'da 52 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem bölgesine ulaştırılmak üzere giysi kampanyası başlattı. Gümrükçüoğlu, TOKİ tarafından yapılacak 2 evin bedelini ödeyip hak sahibine hediye edeceklerini belirtirken, enkaz altından çıkarılan 17 günlük Helin bebeği de unutmayarak, hazırlanan bir bebek bohçasını Kızılay aracılığıyla Elazığ’a gönderdi.

Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak belediye meclis salonunda Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ve başkan yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gümrükçüoğlu, belediye olarak Meydan Parkı’nda bir merkez oluşturduklarını belirterek, “Elazığ’da ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Devletin bütün imkânları seferber edilmiştir. Trabzon Belediyesi olarak Kızılay ile birlikte şehrimizdeki Atatürk Alanı’nda kurduğumuz merkezle Trabzon halkımızın bağışlayacağı çocuk, bebek, erişkin, bayan ve erkek giyim eşyalarını Elazığ’a acilen ulaştırmak amacı ile bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. 11 Mart itibari ile toplanan eşyalarımız Kızılay Trabzon Şube Başkanımız ile birlikte Elazığ’daki kardeşlerimize ulaştıracağız. Ayrıca TOKİ’nin hemen olay yerine intikal ederek yurttaşlarımızın sağlıklı daha iyi konutlar edinebilmesi için proje çalışması başlatmış bulunmakta. Biz Trabzon belediyesi olarak bu proje kapsamında yapacakları konutların 2 tanesini yine onların belirleyeceği esaslarla hak sahibi olacak 2 aileye hediye etme kararı almış bulunmaktayız. Trabzon olarak biz tüm yüreğimizle Elazığ’daki kardeşlerimizin yanındayız ” dedi.

Gümrükçüoğlu, depremde ölen annesi ile babaannesi arasında kalan ve babası tarafından kurtarılan bebeğin acılara biraz olsun su serptiğini belirterek, “Helin bebeğin yaşaması acıları biraz olsun serinletmiştir. Ona buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Ve hazırladığımız bebek bohçasını da yine Kızılay Trabzon Şubemiz arcılığı ile kendisine gönderiyoruz” dedi.

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel de, Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, “Kızılay olarak depremde gereken bütün adımlar anında atılıyor. Trabzon Belediyemizin bu ulvi hareketi de takdire şayandır. Sayın belediye başkanımıza bu davranışından ötürü kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi