BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.968,40
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hekimliğin Seyir Defterini yazdı

Hekimliğin Seyir Defteri, hekimlik mesleğinin tarihi gelişimini bilim, felsefe ve sanat üçgeninde ele alan bir çalışma.

Abone ol

Kendisi de hekim olan yazar Faik Çelik, hekimlik mesleğinin tarih boyunca karşılaştığı sorunları, hekimlerin ne bedeller ödeyerek mesleklerini icra ettiklerini anlatıyor. Tıp tarihi niteliğindeki eserde tıbbın, Mezopotamya’da kurulmuş Sümer uygarlığından itibaren 21. yüzyıla uzanan yolculuğu özetleniyor.

Eserin son bölümlerinde, modern dünyada hekimlik mesleğinin karşılaştığı güçlükler, doktor-hasta ilişkisi ele alınıyor. Hastasına müşteri olarak bakan yaklaşımın hekimlik mesleğine verdiği zararlara dikkat çekiliyor.

Hastaların doktorlara bakışı ve doktor-hasta ilişkisinde yaşanan güncel sorunlara değiniliyor.

Doktorların tıbbı donanımın yanında sanat ve edebiyat gibi bilimlerden de faydalanmaları gerektiği belirten yazar, hekimlerin ancak bu yolla hastalarıyla doğru iletişim kurabileceklerini işaret ediyor.

Eserde, doktorların hastalık odaklı değil sağlık odaklı bir perspektifle hastalarına yaklaşmaları gerektiğini belirtiliyor.

Kitabın sonunda edebiyat dünyasında iz bırakmış, önemli eserlere imza atmış hekim-yazarlar ve tuvallerinde tıbbi içeriklere yer vermiş büyük ressamlarla ilgili bir bölüm yer alıyor.

Hekimliğin Seyir Defteri
İnsancıl Bir Tıp ve İyi Hekimlik İçin

Yazar: Faik Çelik
Yayınevi: Deomed