BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Heinz elde kaldı

Galatasaray Yönetimi Çek oyuncu Marek Heinz'ı elden çıkaramıyor.

Abone ol

Galatasaray, Heinz konusunda çaresiz kaldı. Çek oyuncuyu elden çıkaramayan sarı - kırmızılılar, eski kulübü Mönchengladbach'a "geri alın" teklifi yaptı, olumsuz yanıt aldı

Galatasaray Yönetimi, kendisine kulüp bulmasını istediği Çek oyuncu Marek Heinz'ı elden çıkarmadan yeni yabancı oyuncu transferini gerçekleştiremiyor. 6 yabancı sınırlaması sebebiyle Çek oyuncuyu göndererek yerine iyi bir ön libero transfer etmek isteyen sarı - kırmızılıların, son olarak Mönchengladbach'ın kapısını çaldı.
Geçtiğimiz sezon Alman kulübünden 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ile alınan, bugüne kadar bu paranın 1.5 milyon Eurosu ödenen ve hâlâ 1 milyon euro borcu olan Galatasaray'ın, bu borcun silinmesi karşılığında Heinz'ı geri vermek istediği ancak Mönchengladbach'ın, bu konuda görüşmeyi kabul etmediği bildirildi.
Yıllık 800 bin euro civarında bir ücret alan Heinz'ın, aynı miktarda para alarak bir başka takıma gitmeyi istediği, ancak Avrupa'daki hiçbir kulübün bu parayı teklif etmemesi sebebiyle elde kaldığı belirtildi.
Galatasaray'ın Heinz'ı serbest bırakarak bedavaya göndermesi halinde ise ortaya çıkacak zarar bilançosunun yaklaşık 4 milyon euroyu bulacağı, bu yüzden de yönetimin kiralama yoluna gitmeyi düşündüğü belirtildi. Sarı-kırmızılılar Heinz'ı gönderene kadar kadro dışı bırakarak takımdan ayrı olarak çalıştıracak.
İsviçreli Vogel ve Hırvat Tudor ile dirsek temasını sürdüren Cim - Bom'un son olarak Bochum'da oynayan Polonyalı Tomas Zdebel'i istediği bildirildi. Gerets'in çok beğendiği futbolcunun 33 yaşında olması sarı - kırmızılıların kafasını karıştırırken, yine de listede yer aldığı vurgulandı. Tomas, 2000-03 yılları arasında Gençlerbirliği'nde de forma giymişti.