BIST 9.669
DOLAR 34,64
EURO 36,40
ALTIN 2.911,84
HABER /  SEÇİM

Hayrettin Karaman'dan Çankaya fetvası

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını neden desteklediğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasına artık sayılı saatler kala, İslam Hukuku Profesörü ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan'ı neden desteklediğini yazdı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıya Çankaya Köşkü'nün sevabının artacağını belirten Karaman, şöyle yazdı: "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında da devam edecek, gittikçe tecrübesi ve ustalığı artan iktidar ile Çankaya hatası daha az, sevabı ve savabı daha çok bir dönemi yaşayacak ve yaşatacaklardır (inşallah)."

Hayrettin Karaman'ın bugünkü yazısı şöyle:  

ERDOĞAN DEVRİM YAPTI

Tarafsız ilim ve hikmet adamları ile insaflı siyasetçilerin kabul ve ifade ettikleri gerçek şudur: Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki iktidar Türkiye'nin maddesine ve manasına çok önemli ve müspet katkılarda bulunmuş, ekonomiden imara, demokrasiden huzur ve barışa, din ve düşünce hürriyetine kadar birçok konuda reform, hatta devrim sayılacak değişim ve ıslahata imza atmıştır. Kul kusursuz olamaz, bu iktidarın da eksikleri, kusurları olabilir, ama yıkıcı değil, yapıcı muhalefet, iyi niyetli ve yerinde tenkitlere bu kadronun tecrübesi de eklenince kusurun asgariye inmesi hayal değildir.

YİNE KAZANACAKLAR 

Eğer bu günden tahmin edemediğimiz önemli bir iç veya dış değişim/olay olmazsa önümüzdeki yıllarda yapılacak yerel ve genel seçimleri de bu kadronun kazanacağı anlaşılmaktadır.

Geçtiğimiz dönemde yıkıcı muhalefete ve ülke düşmanlarının yoğun faaliyetlerine rağmen Çankaya ile iktidar arasındaki ahenk, ülkede huzur ve istikrarın varlık ve devamını sağladı.

İKTİDAR-ÇANKAYA UYUMU ÜLKENİN YARARINA 

Kuvvetler ayrılığı ilkesinden maksat çok başlı, birbirini engelleyen, sonuçta ülkede işlerin sarpa sarmasına sebep olan bir düzen/yönetim kurmak değildir; kuvvetlerden herhangi birinin hukukun dışına çıkmasını ve gücünü kötüye kullanmasını engellemektir. Geçmiş zamanlarda yargı ve Çankaya ile yürütme ve yasama arasındaki çatışmalardan ülke zarar gördü. Bu iktidar döneminde de erkler arasında bazen çatışmalar oldu, fakat güçlü iktidar ile Çankaya arasındaki uyum işlerin daha kötüye gitmesine mani oldu.

ADAYLARIN 3'Ü DE BAĞIMSIZ DEĞİL 

Cumhurbaşkanlığı seçimine ve adaylara, yukarıda özetlediğim durum çerçevesinde baktığımda şunu görüyorum:

Mevcut adayların üçü de bağımsız değil, bir veya daha fazla partinin adaylarıdır. Üçüncüsüne fazla şans tanımadığım için diğer ikisine baktığımda Sayın Erdoğan'ın 'iktidar partisinin', Sayın İhsanoğlu'nun ise yıkıcı muhalefetin adayları olduğunu görüyorum. Yıkıcı muhalefetin adayı cumhurbaşkanı olsa, aday gösterenlerin onu kendi haline bırakmayacakları, güdüme alacakları güneş kadar aşikârdır. Böyle olunca da 'al sana yeniden bir Sezer-Ecevit kavgası!'. Huzursuzluk, istikrarsızlık, ülke yararına olan faaliyetlerde duraklama, ekonominin ya çökmesi veya derin yara alması… say sayabildiğin kadar.

DEMOKRASİDEN UZAKLAŞMA OLMAZ 

Peki bir iktidar ve onun adayı olan bir cumhurbaşkanı olunca ülkede diğer erkler üzerinde bir baskı, demokrasiden uzaklaşma, halkın bir kesiminin ayrımcılığa tabi tutulması, hakların çiğnenmesi gibi sakıncalar olmaz mı?

Olmaz!

Nereden biliyorsun?

Gözümle görüp elimle tuttuğum geçmiş tecrübeden biliyorum.

Bu ülkeyi yıllardan beri Ak Parti idare etmiyor mu?

Sayın Gül Ak Parti'nin kurucularından değil miydi?

İNŞALLAH ÇANKAYA'NIN SEVABI ARTACAK

Simsiyah gözlüklerini çıkaramadıkları için her şeyi kara gören ve gösterenlerin asılsız ve ölçüsüz iddiaları bir yana bırakılırsa 2002'den bu yana ülkemizde gerçekleşen güzellikler, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında da devam edecek, gittikçe tecrübesi ve ustalığı artan iktidar ile Çankaya hatası daha az, sevabı ve savabı (doğruluğu) daha çok bir dönemi yaşayacak ve yaşatacaklardır (inşallah).