BIST 8.930
DOLAR 34,24
EURO 37,55
ALTIN 2.884,09
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin G.Saray'ı fena kızdıracak

Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yendiği maçla ilgili eski kalecileri Hayrettin şok açıklamalarda bulundu

Abone ol

1992-93 sezonunda Galatasaray'ın deplasmanda Ankaragücü'nü 8-0 mağlup edip, Beşiktaş'ın önünde şampiyonluk ipini göğüslemesinin ardından uzun yıllar geçti ancak bu karşılaşmada ortaya çıkan skor hala konuşulmaya devam ediyor. Galatasaray'ın uzun yıllar kalesini koruyan Hayrettin Demirbaş, Bugün TV'de katıldığı Geniş Açı programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANKARAGÜCÜ'NE TEŞVİK PRİMİ GİTTİ

Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Hayrettin Demirbaş, bir süre önce gazeteniz BUGÜN'e verdiği "8-0'lık Ankaragücü maçımızda şaibe vardı" şeklindeki röportajın arkasında olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin tutuklu başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasında yeniden gündeme gelen 1992-93 sezonuna ait maç için "Ama bizde bir sorun yoktu. Rakip takımın masöründen aldığım bilgiye göre, Ankaragücü'ne teşvik primi gelmişti" dedi. Bunun Beşiktaş'tan geldiği bilgisine sahip olmadığını belirtip "Belki işadamları vermiştir. Kulüpleri suçlayamam" ifadesini kullandı.

Hakemlerin şike sürecinde adlarının geçmemesinin rahatlığıyla performanslarının çok düştüğünü savundu. "Bilmiyorum, belki de çocukluktan gelen bir eziklik olabilir.Hakemler büyük-küçük takım ayrımı çok yapıyor" diyerek tartışılacak bir ifadeye imza attı. Demirbaş yaşadığı bir olayı da anlattı: "Galatasaray'da oynarken de rakip takımların hakkını savunurdum. Bir gün yine hakem lehimize karar verdi. Yanına gittim ‘Yanlış karar verdin hocam’ dedim. Bana anormal bir küfür etti. Ben sakin sakin hatasını söylemeye devam ettim. İki dakika sonra gelip özür diledi."

ERSOY VE SARVAN'DAN SES YOK

Fenerbahçe'nin Galatasaray'a dair iddialarına başka bir açıdan yanıt veren Demirbaş "Fenerbahçe ile oynadığımız maçlara hep İzmir bölgesi hakemleri verilirdi. Kadıköy'deki bu maçları hiç 11'e 11 bitiremezdik. Sizce bu tesadüfmü? İsim de veriyorum, Erol Ersoy ve Oğuz Sarvan" ifadesini kullandı.

BÜLENT'TEN KAÇAN BANA GELİRDİ

Hayrettin Demirbaş'ın açıklamalarından Galatasaray'ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz da payını aldı. Demirbaş, "Rakip takım oyuncuları bana gelir, ‘Hayrettin abi, Bülent çok küfür ediyor, yeter artık’ derlerdi. Ben de Bülent'e ‘Senin adamlığına yakışmıyor. Küfür etme' deyip uyarırdım" diye konuştu.

8-0