BIST 9.666
DOLAR 34,21
EURO 38,13
ALTIN 2.897,38
HABER /  GÜNCEL

Havaya ateş etmek günah

D.İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu son günlerde artan maganda cinayetlerine dikkat çekti.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, son günlerde art arda gencecik hayatları söndüren maganda cinayetlerine dikkat çekti: Değil cinayet, havaya ateş etmek bile günahtır. Havaya ateş açmayı marifet sayanların yaptığı cinayettir...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı yaptı. Hac organizasyonuyla ilgili bilgi veren Bardakoğlu, son günlerde artan maganga cinayetlerine dikkat çekti. Bardakoğlu şöyle dedi: "Havaya ateş açmayı marifet sayanların yaptığı cinayettir. Dolaylı ya da doğrudan adam öldürmek büyük günahtır. Havaya kurşun sıkmak bile günah."

Şehit ailelerine hac kontenjanı
Bu yıl hac kontenjanının 70 bin olduğunu bildiren Bardakoğlu, şöyle dedi: "Geçen yıldan bekleyen 190 bin hacıdan ilk 70 bini sırayla kaydedeceğiz. Kesin kayıtlar, 7-18 Ağustos tarihleri arasında il müftülükleri ile ilgili seyahat bürolarına yapılabilecek. Bakanlıklar Arası Hac Kurulu, hac mevsiminin, 1 Kasım 2006 ile 4 Şubat 2007 tarihleri arasında tespit edilmesini, hac çıkışlarının 22 Kasım-25 Aralık 2006, dönüşlerinin ise 4 Ocak-4 Şubat 2007 tarihleri arasında yapılmasını kararlaştırdı. Şehit ailelerine bin kişilik kontenjan ayrıldı. Şehit ailelerinin kuraya tabi olmadan kendi imkanlarıyla hacca gidebilecekler.

'Kuran kursu alternatif değil'
Bir gazetecinin "doğudaki kızlar için yatılı Kur'an kursu açılması gerektiği" yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Bardakoğlu, bölgede kurslara yoğun talep olduğunu belirterek, "Bu kurslarda sadece Kur'an değil iyi insan iyi vatandaş olmayı öğretiyoruz.

Kur'an kursları milli eğitimin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır. Bunları birbirine aşındıran kurumlar olarak görmemeliyiz" diye konuştu.

Kaynak:Vatan