BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  GÜNCEL

Havalar biraz da olsa ısınacak

Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava 1-2 derece ısınacak. Ancak iç kısımlarda soğuk iyice ısırıyor. İşte haritalı hava durumu;

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı ise Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak. Güneşe rağmen artık hava serin ve iç kesimlerde soğuk hissediliyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul az bulutlu, rüzgar bugün hafif, sıcaklık 25 derece. Hafta sonu ise sert esecek rüzgar üşütecek. Ankara az bulutlu ve serin. İzmir'de bu iki gün gökyüzü daha bulutlu olacak, rüzgar yarın kuvvetleniyor. Bursa az bulutlu, Adana ise bol güneşli.

Marmara'da sıcaklık 27 dereceye kadar çıkıyor, ancak rüzgar zayıf olsa bile soğuk estiğinden, gölgede hava serin oluyor. Hafta sonu kuvvetlenecek rüzgar daha da üşütecek. Çanakkale- Bursa arası biraz bulutlanabilir, bölgede hafta sonu da hava parçalı bulutlu olacak.

İç Anadolu'da gece ve gündüz sıcaklık farkı artıyor, öğle saatlerinde 25 dereceye yaklaşan sıcaklık, gece 5 dereceye kadar iniyor. Bugün hava güneşli, Pazar günü ise daha bulutlu ve sert rüzgardan dolayı soğuk geçecek.
Ege'de İzmir, Aydın, Bodrum kıyıları boyunca iki gün bulutlar sıklıkla görülecek, Cumartesi Muğla-Denizli arasında kısa bir süre sağanak yağmur olabilir. Bölgede rüzgar yarın zayıf, hafta sonu ise sertleşeceğinden, akşamlar serin geçecek.

Akdeniz ve Güneydoğu'da yazı aratmayan, bol güneşli ve sıcak bir hava var. Antalya 33, Diyarbakır 30 derece. Yarın ise hava Akdeniz'de daha bulutlu olacak, denizden gelecek bulutlar, Isparta ve Burdur'a yağmur da bırakabilir.

Doğu Anadolu bugün açık, sıcaklık Erzurum'da gece 2, gündüz 19 derece. Pazar ve Pazartesi günü ise hava bölgede çok soğuyacak, Erzurum-Van arasındaki dağlara kar yağmu olasılığı bile var.

Karadeniz’de bugün yağış yok, hava açık rüzgar hafif. Trabzon ve Artvin'de de kesilen yağış Cumartesi akşamı ve Pazar günü yine bekleniyor, hava da çok soğuyacağından, Kaçkar Dağları’na kar yağabilir. Pazar günü sıcaklık Trabzon'da 18 dereceye inecek.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

[PAGE]

CUMARTESİ

PAZAR

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA