BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Havai fişek deposu patladı

Manavgat'ta bir havai fişek deposunda patlama meydana geldi.

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Dikmen köyündeki Nardibi mevkiinde havai fişek deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucu orman yangını çıktı.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Dikmen köyündeki havai fişek fabrikasındaki patlama sonrasında alevlerin sıçradığı ormanda meydana gelen yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Fabrikadaki yangın ise devam ediyor.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Dikmen köyü Nardibi mevkiindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangının yayılmasıyla başlayan orman yangınının, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle kontrol altına alındığını söylediler.

Yetkililer, yangının çıktığı kızılçam ormanında 0.5 hektar alanın tahrip olduğunu bildirdiler.

Orman alanı ve yakınındaki fabrika çevresinde soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Dikmen köyü Nardibi mevkiinde emekli binbaşı Alaaddin Dinçsoy'a ait jel, kandil yakıtı, kokteyl şurupları, streç ve folyo imalatı yapan Burcu Havai Fişek Fabrikası'nda henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlama ve yangın, fabrikanın depolarında devam ediyor.

Fabrika işçileriyle çevresindeki mahallede yaşayanların yangın başladıktan kısa süre sonra bölgeden uzaklaştırıldığı, Dikmen köyüne giriş ve çıkışlara güvenlik nedeniyle izin verilmediği bildirildi.

Patlamalar nedeniyle fabrika yakınında bulunan mahalledeki bazı evlerin camlarının kırıldığı öğrenildi.

Fabrikadaki yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.